Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Buurtsofa’s ingehuldigd: “Onze buurt is een mozaïek van mensen”

ZaventemZaterdag zijn op het buurtplein in de Voorzorgsstraat de zogenaamde buurtsofa’s officieel ingehuldigd.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Vilvoorde overweegt parkeerstroken te sluiten door aanhoudende sluikstortproblematiek in Cargovil
  Vilvoorde

  Vilvoorde overweegt parkeer­stro­ken te sluiten door aanhouden­de sluikstort­pro­ble­ma­tiek in Cargovil

  Hij doet het liever niet, maar Vilvoords burgemeester Hans Bonte overweegt om parkeerstroken voor vrachtwagens te sluiten in bedrijvenzone Cargovil. Een gevolg van de aanhoudende sluikstortproblematiek. Al hoopt de stad dat zo’n parkeerverbod vermeden kan worden door vaker afval te ruimen. Die verantwoordelijkheid ligt echter bij het Agentschap Wegen en Verkeer, waar men zegt dat er al vaker dan normaal sluikstort weggehaald wordt.
 3. Elektrisch grondafhandelingsmaterieel en eigen menginstallatie voor biobrandstof: zo wil Brussels Airport groener worden
  Zaventem

  Elektrisch grondafhan­de­lings­ma­te­ri­eel en eigen menginstal­la­tie voor biobrand­stof: zo wil Brussels Airport groener worden

  Brussels Airport heeft donderdag het Stargate-project gelanceerd. Samen met 21 partners wil Zaventem met dertig concrete projecten de luchtvaart en de luchthaven groener en duurzamer maken. Zo komt er onder meer een menginstallatie voor biobrandstof, wordt elektrisch grondafhandelingsmaterieel ingezet en moet het proefdraaien van motoren stiller.