De muurschildering in de Voetbalstraat krijgt stilaan vorm.
Volledig scherm
De muurschildering in de Voetbalstraat krijgt stilaan vorm. © Marc Baert

Buurtbewoners en leden Kunstacademie toveren grijze muur om tot kunstwerk

ZaventemIn de Voetbalstraat in Zaventem zijn buurtbewoners en leden van de Kunstacademie sinds maandag in de weer om een kunstwerk aan te brengen op een grijze muur. De bewoners kunnen het initiatief alvast smaken. “Ik denk dat we in de mooiste straat van Zaventem zullen wonen”, klinkt het.

 1. Luchthavenombudsman stelt zelf geluidskadaster op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchtige vliegtuigen weren, geeft mensen nachtrust terug”
  PREMIUM
  Zaventem

  Luchthaven­om­buds­man stelt zelf geluidska­das­ter op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchti­ge vliegtui­gen weren, geeft mensen nachtrust terug”

  Philippe Touwaide, de ombudsman voor de luchthaven, roept (opnieuw) op om een lage-emissiezone rond Brussels Airport in te voeren. Enkel zo kan er echt iets gedaan worden aan de geluidsoverlast, meent hij. Tegelijkertijd maakt hij een document publiek waarmee hij aantoont welke gemeenten het vaakst overvlogen worden. Met zijn geluidskadaster doet hij wat de federale regering bijna 20 jaar geleden al vergeefs beloofde. “Er is geen wil om het luchthavendossier aan te pakken”, sneert hij.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.