Buurtbewoners protesteren tegen de plannen voor padelterreinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners protesteren tegen de plannen voor padelterreinen. © Marc Baert

Buurt haalt slag thuis tegen padelvelden Sterrebeek, maar vreest nieuwe aanvraag

SterrebeekHet STEREA-project  van ontwikkelaar Urbion in Sterrebeek beroert al enige tijd de gemoederen. Het actiecomité, dat opgericht werd uit protest, haalt nu zijn slag thuis. De vergunning voor onder meer een fitness- en wellnesscentrum, hotel en aanpalende padel- en tennisterreinen werd ingetrokken. Al wordt er gevreesd dat er ondanks de 400 bezwaarschriften een nieuwe aanvraag zal worden ingediend.

 1. Gemeente koopt woning die onbewoonbaar is door waterlek en niet verbouwd mag worden: “Hopelijk zie ik mijn geld snel”
  PREMIUM
  Zaventem

  Gemeente koopt woning die onbewoon­baar is door waterlek en niet verbouwd mag worden: “Hopelijk zie ik mijn geld snel”

  De woning in de Desmedtstraat in Zaventem die in augustus vorig jaar onbewoonbaar verklaard werd na een waterlek mag niet meer verbouwd worden. Eigenaars François Sanders (76) en Liliane (72) kregen van de gemeente te horen dat het huis doorkruist wordt door een rooilijn. Maar nu heeft de gemeente beslist om de woning te kopen. “Na 13 maanden hoop ik dat de ellende hiermee voorbij is”, aldus François.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!