Op Zaventem vertrokken de voorbije weken al enkele vliegtuigen met coronavaccins aan boord.
Volledig scherm
Op Zaventem vertrokken de voorbije weken al enkele vliegtuigen met coronavaccins aan boord. © via REUTERS

Burgerforum roept op om vaccins niet via extra nachtvluchten te verspreiden: “Vluchten mogen niet ten koste gaan van gezondheid omwonenden”

ZaventemHet Burgerforum Luchthavenregio vreest dat het transport van de coronavaccins voor meer nachtvluchten rond Zaventem zal zorgen en roept de federale en Vlaamse regeringen op om hierop toe te zien. “Want in de eerste lockdown werden de medische transporten voornamelijk ’s nachts uitgevoerd”, klinkt het. De minister wijst op een uitzondering in medische crisissen, maar vraagt de luchthaven om er geen misbruik van te maken.

  1. Minister Somers bezoekt renovatieproject in Arsenaalstraat: “Goedkoper; efficiënter en sneller renoveren doen we samen”
    PREMIUM
    Vilvoorde

    Minister Somers bezoekt renovatie­pro­ject in Arsenaal­straat: “Goedkoper; efficiën­ter en sneller renoveren doen we samen”

    De energiecrisis slaat hard toe. De nood om te renoveren is groter dan ooit, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Renoveren is voor veel mensen echter te duur, te veel ‘gedoe’ of te lang wachten. Daarom lanceerde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) zijn project rond wijkrenovaties. Vilvoorde tekende hierop in, samen met ruim 200 andere steden en gemeenten. Samen met burgemeester Bonte (Vooruit) en schepen Paredis (CD&V), kwam Somers enkele werven inspecteren.