Op Zaventem vertrokken de voorbije weken al enkele vliegtuigen met coronavaccins aan boord.
Volledig scherm
Op Zaventem vertrokken de voorbije weken al enkele vliegtuigen met coronavaccins aan boord. © via REUTERS

Burgerforum roept op om vaccins niet via extra nachtvluchten te verspreiden: “Vluchten mogen niet ten koste gaan van gezondheid omwonenden”

ZaventemHet Burgerforum Luchthavenregio vreest dat het transport van de coronavaccins voor meer nachtvluchten rond Zaventem zal zorgen en roept de federale en Vlaamse regeringen op om hierop toe te zien. “Want in de eerste lockdown werden de medische transporten voornamelijk ’s nachts uitgevoerd”, klinkt het. De minister wijst op een uitzondering in medische crisissen, maar vraagt de luchthaven om er geen misbruik van te maken.

 1. “Als de besmettingen in de scholen zitten, waarom moeten wij dan de gevolgen dragen?”: horeca voelt zich onterecht geviseerd
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  “Als de besmettin­gen in de scholen zitten, waarom moeten wij dan de gevolgen dragen?”: horeca voelt zich onterecht geviseerd

  Met maximaal zes aan een tafel én een verplicht sluitingsuur om 23 uur: dat zijn de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité voor de horeca neemt nu de coronacijfers ontsporen. Alwéér nieuwe maatregelen voor de horeca dus. Uitbaters in onze regio zijn redelijk misnoegd. “Door de vele veranderingen weten we eigenlijk niet meer wat wel en wat niet mag”, klinkt het.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.