Op Brussels Airport kunnen komend weekend langere wachtrijen staan.
Volledig scherm
Op Brussels Airport kunnen komend weekend langere wachtrijen staan. © Photo News

Brussels Airport verwacht vanaf morgen 40.000 passagiers: “Mogelijk langere wachtrijen door strengere controles op reisdocumenten”

ZaventemMet 40.000 passagiers op zowel vrijdag, zaterdag als zondag staat Brussels Airport voor een topweekend. En dat net op het moment dat het parket-Halle-Vilvoorde liet verstaan dat er verhoogde controles van passagiers en luchtvaartmaatschappijen uitgevoerd zullen worden inzake de reismaatregelen in coronatijden. De luchthaven verwacht dan ook langere wachtrijen.

 1. Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschikking voor participatieproject: “De stad is van jou. Maak er iets van”
  vilvoorde

  Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschik­king voor participa­tie­pro­ject: “De stad is van jou. Maak er iets van”

  Acht wijken, drie miljoen euro en tijd tot 2024 om elk project tot de uitvoerende fase te brengen. Het Vilvoordse stadsbestuur doet een oproep naar al haar inwoners: “Denk zo breed mogelijk, reik ideeën aan. Beslis mee over waar jouw wijk nood aan heeft. En maak onze stad weer wat mooier.” Het is voor het eerst dat de stad zo’n groot participatieproject op poten zet. “Het bestuur stond hier vanaf dag één achter. Enkel de uitwerking nam heel wat tijd in beslag. Dan corona nog,... Nu zijn we er klaar voor!”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.