Orso Vermeulen van café Den Uiver in Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Orso Vermeulen van café Den Uiver in Zaventem. © Dieter Nijs

“Als de besmettingen in de scholen zitten, waarom moeten wij dan de gevolgen dragen?”: horeca voelt zich onterecht geviseerd

Vlaamse RandMet maximaal zes aan een tafel én een verplicht sluitingsuur om 23 uur: dat zijn de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité voor de horeca neemt nu de coronacijfers ontsporen. Alwéér nieuwe maatregelen voor de horeca dus. Uitbaters in onze regio zijn redelijk misnoegd. “Door de vele veranderingen weten we eigenlijk niet meer wat wel en wat niet mag”, klinkt het.

 1. Reisbureau verkoopt behalve vakanties ook… sweaters: “In deze moeilijke tijden willen we reizen weer luchtig maken”
  PREMIUM
  Sterrebeek

  Reisbureau verkoopt behalve vakanties ook… sweaters: “In deze moeilijke tijden willen we reizen weer luchtig maken”

  Reisje boeken en ook meteen een trui kopen? Het kan voortaan bij reisbureau Event Travel in Sterrebeek. Zaakvoerders Dieter Cludts en Veerle Weenen hebben namelijk zelf sweaters ontworpen. Een gevolg van de gezondheidscrisis. “Coronamaatregelen hier, PLF-document daar: de mensen zijn het beu”, aldus Veerle. “Met onze truien met ludieke opschriften willen we het reizen weer wat luchtiger maken.”
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.