Op Brussels Airport werden twee nieuwe testcentra geopend, waardoor de testcapaciteit opgetrokken werd naar 8.000 tests per dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Brussels Airport werden twee nieuwe testcentra geopend, waardoor de testcapaciteit opgetrokken werd naar 8.000 tests per dag. © Marc Baert

“7 dagen in quarantaine? Dat zullen we nog wel zien”: reizigers die terugkeren uit rode zone verdeeld over strengere maatregelen

Zaventem7.000 vakantiegangers zijn zaterdag via Zaventem teruggekeerd naar ons land. Het gros van hen vernam pas op de skilatten of aan het zwembad dat een quarantaine en twee tests verplicht zijn na hun terugkeer. Vooral voor gezinnen vormen die strengere maatregelen een probleem omdat kinderen noodgedwongen een week school moeten missen. Wij vroegen enkele reizigers om hun mening. “Als ik nu negatief test, waarom moet ik dan in mijn kot blijven?”

 1. Scholen open of dicht na de paasvakantie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Brabant
  PREMIUM
  Halle, Keerbergen, aarschot, vilvoorde, haacht

  Scholen open of dicht na de paasvakan­tie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Bra­bant

  De scholen gingen vorige week voor de tweede keer een verlengde vakantie in. Minister voor Onderwijs Ben Weyts maakte in een recent statement nog bekend dat hij de scholen zo veel mogelijk fysiek wil heropenen. “Ik pleit al een jaar lang om de scholen zo veel mogelijk open te houden. Ik stond ook niet achter de paaspauze”, zei Weyts nog in een recent interview. Definitieve knopen werden nog niet doorgehakt. Maar gaan scholen daar op wachten? Wij deden en steekproef in Vlaams-Brabant. Daaruit blijkt dat er duidelijk twee kampen zijn onder de directies.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?