Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

36 maanden cel voor smokkelen van kind

Een 38-jarige Irakees is veroordeeld tot 36 maanden cel voor het smokkelen van een kind. De verdediging vroeg de vrijspraak omdat de man enkel uit humanitaire overwegingen zou gehandeld hebben. “Meneer deed het voor het geld”, maakte de rechter hier echter korte metten mee.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. IKEA zet voortaan ook vluchtelingen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”
  Zaventem

  IKEA zet voortaan ook vluchtelin­gen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”

  Enkele jaren geleden vluchtte ze nog van de oorlog in Syrië, maar vandaag werkt de 26-jarige Batoul bij IKEA in Zaventem. Ze is één van de tientallen vluchtelingen die werkkansen krijgen in de winkels van de Zweedse meubelgigant in ons land. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), die dinsdag een bezoek bracht aan het filiaal in Zaventem, bewondert die actie van IKEA. “Hopelijk verlaagt dit de drempel tussen vluchtelingen en bedrijven”, klinkt het.