Illustratiebeeld van het gemeentehuis van Zaventem.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van het gemeentehuis van Zaventem. © Marc Baert

200 gezinnen moeten plots onterecht duizenden euro’s voor planbatenheffing betalen: gemeente en Belastingdienst zetten scheve situatie recht

ZaventemZowat tweehonderd inwoners van Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe hebben zich de voorbije weken in hun koffie verslikt toen ze het aanslagbiljet van hun planbatenheffing onder ogen kregen. Die bedroeg voor sommige inwoners enkele duizenden euro’s. Het gevolg van de omzetting van landbouwgebied naar bouwgrond. Maar met de hulp van de gemeente krijgen de inwoners nu toch een vrijstelling.

  1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
    Livios

    Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

    Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.