WZC Trappeniers in Zaventem kampt al een tijdje met personeelstekort en dat heeft zo zijn gevolgen voor de werking.
Volledig scherm
PREMIUM
WZC Trappeniers in Zaventem kampt al een tijdje met personeelstekort en dat heeft zo zijn gevolgen voor de werking. © Marc Baert

“10 zorgverleners weg en bewoners die één keer om de vier weken in bad kunnen”: N-VA hekelt personeelstekort in OCMW-rusthuis, maar overdrijft volgens gemeente

Zaventem“Als familie verwacht je dat je ma, pa, opa of oma in de beste handen zijn in een woonzorgcentrum, maar dat is in OCMW-rusthuis Trappeniers in Zaventem jammer genoeg niet langer het geval.” Oppositiepartij N-VA verwijst naar de tien personeelsleden die er sinds begin dit jaar vertrokken en het feit dat bewoners soms maar één keer om de vier weken in bad kunnen. De gemeente erkent dat er een probleem is, “al trekt N-VA alles wat bij de haren”.

 1. Na afgelasting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstellen”
  PREMIUM
  Zaventem

  Na afgelas­ting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstel­len”

  Nadat de vorige tweejaarlijkse gemeentelijke musical aan de vooravond van de première in het water viel door het coronavirus brengt de gemeente Zaventem eind november het verhaal rond schilder James Ensor op de planken. Onder voorbehoud, want burgemeester Ingrid Holemans beseft dat het virus opnieuw spelbreker kan worden. “Pas in de zomer zullen we bepalen hoeveel mensen kunnen deelnemen aan het spektakel”, klinkt het.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Vijfde podium, nachttreinen naar grote steden en nóg milieuvriendelijker: deze ambities heeft Paradise City in 2022
  PREMIUM
  Perk

  Vijfde podium, nachttrei­nen naar grote steden en nóg milieu­vrien­de­lij­ker: deze ambities heeft Paradise City in 2022

  25.500 bezoekers telde Paradise City – één van de eerste festivals na de coronapauze – midden augustus vorig jaar en dus kijkt de organisatie al reikhalzend uit naar de zevende editie, die op 1, 2 en 3 juli in Perk plaatsvindt. Met hun ‘Nieuwjaarsambities’ maken organisatoren Gilles De Decker en Dimitri Verschueren ook meteen duidelijk dat ze grootse plannen hebben. Van nachttreinen tot een extra podium.