Schepen Dirk Philips wil het project 'Babbelaars' in de derde kleuterklassen uitbreiden. De klassen beschikken ondertussen al over een flinke doos met werkmateriaal om taalachterstand weg te werken.
Volledig scherm
Schepen Dirk Philips wil het project 'Babbelaars' in de derde kleuterklassen uitbreiden. De klassen beschikken ondertussen al over een flinke doos met werkmateriaal om taalachterstand weg te werken. © Marc Baert

1 op 3 Zaventemse kleuters kampt met taalachterstand: “Meer geld vrijmaken voor taalproject Babbelaars”

ZaventemMaar liefst 30 procent van de Zaventemse kleuters kampt met taalachterstand. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-gemeenteraadslid Lukas Schillebeeckx opvroeg bij de gemeente. Daarmee doet Zaventem het slechter dan het gemiddelde van de Vlaamse Rand. “Nu de coronamaatregelen in scholen opgeheven zijn, willen we die taalachterstand wegwerken door ons taalproject ‘Babbelaars’ uit te breiden”, zegt onderwijsschepen Dirk Philips.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Vijf ervaren rotten uit de bouw lanceren internationaal adviesbureau: “Sector blijvend en positief veranderen door samenwerking en transparantie”

  Vijf ervaren rotten uit de bouw lanceren internatio­naal adviesbu­reau: “Sector blijvend en positief veranderen door samenwer­king en transparan­tie”

  Op donderdag 23 maart werd Inframara, een nieuw adviesbureau voor de bouwsector, boven het doopvont gehouden. Met Inframara willen vijf partners met jarenlange internationale ervaring klanten uit de bouwsector helpen bij het realiseren van complexe infrastructuurprojecten. Het bedrijf garandeert betere resultaten voor bouwbedrijven op het gebied van tijd, budget en kwaliteit door samenwerking te faciliteren vanaf de beginfase van een project.
  Brussel
 3. 20 ploegen strijden om beker van The Airport Community: “Samen op deze dag iets moois opbouwen”
  PREMIUM

  20 ploegen strijden om beker van The Airport Community: “Samen op deze dag iets moois opbouwen”

  The Airport Community werd in de nasleep van de aanslagen in Zaventem en Brussel opgericht. De organisatie wil in de luchthavengemeenschap een positieve reactie zijn op zinloos geweld. Op de 7e verjaardag van de aanslagen blies The Airport Community verzamelen op de terreinen van KV Woluwe-Zaventem. Met Brussels Airport op de achtergrond speelden 20 ploegen een recreatief voetbaltornooi.
  Zaventem
 1. Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaertvlaming’ absoluut niet missen
  PREMIUM

  Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaert­vla­ming’ absoluut niet missen

  Ooit was het een commercieel knooppunt in de stad, met een aanlegplaats voor boten waar nu de Vismarkt ligt. De straat-en pleinnamen weerspiegelen nog steeds welke producten er toen verhandeld werden. Vandaag is de Dansaertwijk vooral bekend om de modeboetieks en de vele andere originele en innovatieve zaakjes, en heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Over hen werd zelfs een reeks gedraaid, te zien op Streamz. Voor die gelegenheid zetten wij enkele leuke adresjes op een rijtje.
  Brussel