Het kraakpand waar de feiten plaatsvonden
Volledig scherm
PREMIUM
Het kraakpand waar de feiten plaatsvonden © Marc Baert

1 dode, 1 zwaargewonde en 3 mensen in de cel. Hoe de strijd om een kraakpand ontaardde in een bloedbad

ZaventemEind vorig jaar werd Zaventem opgeschrikt door een bloederige vechtpartij in de Belgicastraat. Afgelopen week, een half jaar na de feiten, werden acht verdachten gearresteerd. Drie van hen zitten nu nog in de cel. Ondertussen is duidelijk geworden dat de fatale vechtpartij het hoogtepunt was van een strijd tussen twee groepen krakers. Of hoe elektriciteit en water geleid hebben tot een waar bloedbad. 

  1. Luchthavenombudsman stelt zelf geluidskadaster op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchtige vliegtuigen weren, geeft mensen nachtrust terug”
    PREMIUM
    Zaventem

    Luchthaven­om­buds­man stelt zelf geluidska­das­ter op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchti­ge vliegtui­gen weren, geeft mensen nachtrust terug”

    Philippe Touwaide, de ombudsman voor de luchthaven, roept (opnieuw) op om een lage-emissiezone rond Brussels Airport in te voeren. Enkel zo kan er echt iets gedaan worden aan de geluidsoverlast, meent hij. Tegelijkertijd maakt hij een document publiek waarmee hij aantoont welke gemeenten het vaakst overvlogen worden. Met zijn geluidskadaster doet hij wat de federale regering bijna 20 jaar geleden al vergeefs beloofde. “Er is geen wil om het luchthavendossier aan te pakken”, sneert hij.