Onder meer de campus in de Groenstraat moet de deuren sluiten.
Volledig scherm
Onder meer de campus in de Groenstraat moet de deuren sluiten. © Marc Baert

1.500 leerlingen Zavo schakelen over op afstandsonderwijs: “Chaos is te groot”

ZaventemVanaf woensdag krijgen 1.500 leerlingen van secundaire school Zavo in Zaventem afstandsonderwijs. Alleen de zowat 350 leerlingen van Wetenschap en Techniek krijgen nog fysiek les op school. “Dit is geen virologische beslissing, maar wel een puur praktische”, legt directeur Kurt Gommers uit. “Door het tekort aan leerkrachten en de quarantainemaatregelen kunnen we niet anders.”

  1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
    PREMIUM
    Ganshoren

    INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

    De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”