1. TikTokfilmpje ontmaskert pervert die al jarenlang zijn functie bij de politie misbruikt om vrouwen te belagen: “Collega’s, toevallige voorbijgangers en zelfs deelneemsters uit Blokken”
  PREMIUM
  Zaventem

  TikTokfilm­pje ontmaskert pervert die al jarenlang zijn functie bij de politie misbruikt om vrouwen te belagen: “Collega’s, toevallige voorbijgan­gers en zelfs deelneem­sters uit Blokken”

  Collega’s onder de rok filmen, naaktfoto’s uit dossiers halen, knappe deelneemsters van Blokken natrekken in het rijksregister en obscene beelden van zichzelf maken in een park. Jarenlang misbruikte een 52-jarige man uit Kortenberg zijn functie als functioneel beheerder bij de Zaventemse politie om zijn perverse driften bot te vieren. Het was wachten op een toevallig TikTokfilmpje om hem te ontmaskeren.
 2. Parket Halle-Vilvoorde vervolgt burgerpersoneelslid politie Zaventem voor zedenfeiten
  Zaventem

  Parket Hal­le-Vilvoorde vervolgt burgerper­so­neels­lid politie Zaventem voor zedenfei­ten

  Een voormalig burgerpersoneelslid van de lokale politie van Zaventem moet zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor zedenfeiten met minderjarigen. De man zou twee minderjarige meisjes onder druk gezet hebben om met hem naar bed te gaan, maar zou ook kopieën genomen hebben van dossiers over beelden van seksueel misbruik van minderjarigen van de politie Zaventem. Intussen heeft de man wel ontslag genomen bij de politie.
 1. Zeker 350 vluchtelingen kraken leegstaand kantoorgebouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  Zeker 350 vluchtelin­gen kraken leegstaand kantoorge­bouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”

  Een leegstaand kantoorgebouw van Intervest Warehouses & Offices in Sint-Stevens-Woluwe is sinds vorige week gekraakt door zeker 350 vluchtelingen. Het gaat voornamelijk om Moldaviërs en Oekraïners. Ook elders in groot-Zaventem zijn momenteel verschillende panden gekraakt. De gemeente start een werkgroep op om de problematiek aan te pakken. “Want wij kunnen hen niet zomaar opvangen”, klinkt het.
 1. BIN Hotel moet toenemende criminaliteit in hotels inperken: “Veiligere omgeving voor onze klanten creëren”
  PREMIUM
  Diegem

  BIN Hotel moet toenemende criminali­teit in hotels inperken: “Veiligere omgeving voor onze klanten creëren”

  Diefstallen in de lobbyruimte, gauwdiefstallen, inbraken in kamers en vandalisme: de hotels in Diegem krijgen steeds vaker met criminaliteit te maken. Daarom wordt nu samen met politiezone VIMA een BIN Hotel opgericht. Via dat buurtinformatienetwerk kunnen hotels mekaar op de hoogte brengen wanneer criminelen actief zijn. “En zo zal de politie ook sneller kunnen ingrijpen”, klinkt het. Hotelgasten blijken namelijk een aantrekkelijk doelwit te zijn voor gauwdieven.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegentocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegen­tocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand

  Hoewel dit weekend ongetwijfeld volledig in het teken van de komst van Sinterklaas zal staan, staan er ook heel wat andere activiteiten in onze regio gepland. Zo kan je schaatsen in Overijse of van het ene optreden naar het andere in Halse kroegen ‘waggelen’. Maar uiteraard kan ook Sinterklaas niet ontbreken in onze weekendtips. Ontdek hier waar je komend weekend naartoe kan in Brussel en de Vlaamse Rand.
 1. Belgisch-Marokkaans koppel veroordeelt rellen in hun thuisstad: “Hou het alsjeblieft rustig morgen”
  PREMIUM
  Brussel

  Bel­gisch-Marokkaans koppel veroor­deelt rellen in hun thuisstad: “Hou het alsje­blieft rustig morgen”

  Brusselaars Jean-Louis Hoffmann (58) en Soumaya (50) zijn nog steeds in shock nadat heethoofden zondag een ware ravage aanrichtten in het centrum na de WK-match. “De rellen waren voorbereid, ze hitsen elkaar op via sociale media.” Het Belgisch-Marokkaans koppel veroordeelt het geweld en hoopt dat het donderdag na de WK-wedstrijden rustig zal blijven rond het Beursplein en de Lemonnierlaan.
 1. Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”
  PREMIUM
  Brussel

  Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”

  Zowel België als Marokko spelen morgen om 16 uur hun derde en allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK. Ook naast het veld is de spanning opnieuw te snijden. Terwijl de nasleep van de rellen van zondag nog voelbaar is in de hoofdstad, zet de Brusselse politie zich opnieuw schrap. Deze keer met nóg meer maatregelen, want de ordediensten zullen in tegenstelling tot zondag nu massaal aanwezig zijn op het terrein.