1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.
 3. 7 maanden na dodelijke vechtpartij in kraakpand in industrieterrein in Zaventem pakt politie 8 verdachten op: 5 van hen voor onderzoeksrechter
  Zaventem

  7 maanden na dodelijke vechtpar­tij in kraakpand in industrie­ter­rein in Zaventem pakt politie 8 verdachten op: 5 van hen voor onderzoeks­rech­ter

  Ruim een half jaar na de dodelijke vechtpartij in een kraakpand in de Belgicastraat in industriezone Keiberg in Zaventem heeft de politie donderdag acht verdachten opgepakt. Vijf van hen verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. Bij de vechtpartij op 3 december vorig jaar liet een 33-jarige Litouwse man het leven. Er vielen ook vier gewonden, waarvan één levenslang verlamd zal zijn.
 1. Agenten pakken geseinde Roemeense vrouw op: echtgenoot nadien ook gearresteerd
  Zaventem

  Agenten pakken geseinde Roemeense vrouw op: echtgenoot nadien ook gearres­teerd

  De lokale recherche van de politiezone Zaventem heeft donderdag een 35-jarige Roemeense vrouw opgepakt in het centrum van de luchthavengemeente. De vrouw stond op vraag van de Roemeense justitie Europees geseind voor een gevangenisstraf van zes jaar en zes maanden als gevolg van een financieel misdrijf. Nadat de vrouw gearresteerd werd, moest ze voor de onderzoeksrechter in Brussel verschijnen met het oog op de aanhouding en het voortzetten van de procedure voor de uitlevering.
 1. Vaccinatiecentrum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registratie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vaccinatie­cen­trum Het Bolwerk roept -40-jarigen op tot registra­tie op QVAX voor Johnson & Johnson: “28 juni is het weer zo ver”

  Sinds deze week kunnen personen tussen de 18 en 40 jaar oud via QVAX aangeven dat ze kandidaat zijn om het Johnson & Johnsonvaccin te ontvangen. “Op de eerste dag konden we meteen 98 mensen oproepen via QVAX”, bevestigt Mattias Kempeneers, centrumverantwoordelijke van vaccinatiecentrum Bolwerk. Het vaccinatiecentrum roept nu op om je te blijven registreren op QVAX.
 2. IKEA zet voortaan ook vluchtelingen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”
  Zaventem

  IKEA zet voortaan ook vluchtelin­gen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”

  Enkele jaren geleden vluchtte ze nog van de oorlog in Syrië, maar vandaag werkt de 26-jarige Batoul bij IKEA in Zaventem. Ze is één van de tientallen vluchtelingen die werkkansen krijgen in de winkels van de Zweedse meubelgigant in ons land. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), die dinsdag een bezoek bracht aan het filiaal in Zaventem, bewondert die actie van IKEA. “Hopelijk verlaagt dit de drempel tussen vluchtelingen en bedrijven”, klinkt het.
 1. Ombudsman Brussels Airport overweegt opnieuw dossier rond 22 nachtelijke lawaaiovertredingen in te dienen bij parket
  Zaventem

  Ombudsman Brussels Airport overweegt opnieuw dossier rond 22 nachtelij­ke lawaaiover­tre­din­gen in te dienen bij parket

  Philippe Touwaide, de ombudsman van de luchthaven van Zaventem, dient mogelijk opnieuw een dossier bij het parket Halle-Vilvoorde in tegen vrachtmaatschappij Aerologic. Die vloog volgens de ombudsman tussen februari en nu ’s nachts minstens 22 keer met een toestel dat de nachtelijke lawaainormen overschrijdt. Hij bracht onder meer minister Gilkinet (Ecolo) op de hoogte. Komt er geen antwoord, dan stapt hij naar het parket.
 1. Voor 40 Zaventemse peuters geen plek in scholen, dus opent De Vleugel snel instapklas: “Nooit eerder zo’n lange wachtlijst”
  Zaventem

  Voor 40 Zaventemse peuters geen plek in scholen, dus opent De Vleugel snel instapklas: “Nooit eerder zo’n lange wachtlijst”

  Zowat zestig kinderen, waaronder veertig uit Zaventem, dreigen volgend jaar niet naar school in de luchthavengemeente te kunnen wegens plaatsgebrek. Maar voor 22 van hen is er intussen een oplossing, want GO!-basisschool De Vleugel schuift en herschikt haar inrichting volop om een extra instapklasje te openen. De school doet dat met de hulp van de gemeente, Kiwanis en de Lions Club.
 2. INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusievere Zennestad
  PREMIUM
  vilvoorde

  INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusieve­re Zennestad

  Stapje per stapje dompelt Europees parlementslid Assita Kanko zich enthousiast onder in de wereld van de Pjeirefretters, en in september zal ze naar haar droomhuis in de Zennestad verhuizen. Binnenkort hoopt ze plat Vilveuds te kunnen spreken, en iedereen aan de schoolpoort te kunnen herkennen. Enthousiast is ze dus zeker, hoewel Vilvoorde volgens haar ook zeker nog uitdagingen kent. “Het een stad is die meer leiderschap kan gebruiken, en die meer kan streven naar een inclusieve samenleving.”
 1. Cargovlucht even in moeilijkheden, maar piloot krijgt vliegtuig toch aan de grond
  Zaventem

  Cargo­vlucht even in moeilijkhe­den, maar piloot krijgt vliegtuig toch aan de grond

  De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag massaal moeten uitrukken naar de luchthaven van Zaventem nadat er een oproep binnen kwam over een vliegtuig dat in moeilijkheden verkeerde. Het bleek om een cargovlucht van DHL te gaan. Het toestel was onderweg van het Nigeriaanse Lagos naar Zaventem, maar de piloot ondervond kort voor de landing een stuurprobleem. Uit voorzorg werden de hulpdiensten opgetrommeld, maar uiteindelijk zette de piloot het toestel veilig aan de grond.