1. Een grote zone 30, eenrichtingsstraten en een Kerkplein met amper parkeerplaatsen: zo wil Zaventem mobiliteitsproblemen aanpakken
  PREMIUM
  Zaventem

  Een grote zone 30, eenrich­tings­stra­ten en een Kerkplein met amper parkeer­plaat­sen: zo wil Zaventem mobili­teits­pro­ble­men aanpakken

  Alle inwoners van Zaventem hebben de voorbije dagen een uitgebreide brochure in de bus gekregen waarin de gemeente haar plannen rond mobiliteit uit de doeken doet. Het resultaat van een verkeersenquête van enkele maanden geleden. De inwoners kunnen in november via informatie- en debatsessies hun mening over de plannen kwijt. Maar op welke manier wil Zaventem de steeds toenemende mobiliteitsproblemen aanpakken?
 2. Tweede opzettelijke brandstichting in twee weken: Hotel Campanile lijdt enorm veel schade maar geen gewonden
  Zaventem

  Tweede opzettelij­ke brandstich­ting in twee weken: Hotel Campanile lijdt enorm veel schade maar geen gewonden

  Er heeft gisterenavond een hevige uitslaande brand gewoed in het hotel Campanile aan de Excelsiorlaan in Zaventem. Een buurtbewoner filmde het incident. Op het moment van de brand stond het gebouw leeg voor renovatiewerken. Er waren dus geen gewonden. De brand blijkt aangestoken te zijn. Twee weken geleden nog werd er in de buurt een kantoorgebouw in brand gestoken.
 3. OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activiteiten en een vertrouwde sfeer

  OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activitei­ten en een vertrouwde sfeer

  OverKop komt naar Vilvoorde. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Dat is het uitgangspunt. Jongeren moeten zich er thuis voelen zodat het ook een veilige plek is waar ze een luisterend oor vinden wanneer daar nood aan is. Een beroep doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen is ook een optie indien nodig.
 1. Brussels Airport start vandaag met ultrasnelle coronatests: resultaat na negen minuten al bekend
  Zaventem

  Brussels Airport start vandaag met ultrasnel­le corona­tests: resultaat na negen minuten al bekend

  Op de luchthaven van Zaventem worden vandaag de eerste reizigers met de ultrasnelle coronatests getest. Het gaat om een pilootproject van miDiagnostics en imec. Vertrekkende reizigers die een gewone PCR-test moeten ondergaan, kunnen op voorhand aangeven of ze willen deelnemen aan de studie. De hele test neemt een kwartier in beslag, maar het resultaat is al na negen minuten bekend.
 2. “Zo trots we op onze collega’s en medepatiënten zijn, zo hard schamen we ons voor de infrastructuur”: patiënten en werknemers MS Center snoeihard in open brief
  PREMIUM
  Melsbroek

  “Zo trots we op onze collega’s en medepatiën­ten zijn, zo hard schamen we ons voor de infrastruc­tuur”: patiënten en werknemers MS Center snoeihard in open brief

  Nadat dinsdag al Eric Vanderheyden, directeur van het MS Center in Melsbroek, aan de alarmbel trok, hekelen nu ook de werknemers en patiënten van het ziekenhuis de beroepsprocedures die enkele buren blijven aanspannen tegen de broodnodige verbouwingswerken. “Dagelijks krijgen we te maken met talloze problemen omdat we in een fors verouderd gebouw zitten”, klinkt het in een open brief.
 3. Chemotivé Run blijkt gigantisch succes: drie zussen zamelden dit jaar 16.500 euro in voor Stichting tegen Kanker
  Sint-Stevens-Woluwe/Kortenberg

  Chemotivé Run blijkt gigantisch succes: drie zussen zamelden dit jaar 16.500 euro in voor Stichting tegen Kanker

  De drie zusjes Ockerman uit Sint-Stevens-Woluwe die enkele jaren geleden hun papa aan kanker verloren en nadien het goede doel Chemotivé oprichtten, hebben dit jaar met de hulp van de Businessclub Kortenberg 16.500 euro ingezameld voor de Stichting tegen Kanker. Afgelopen weekend bleek ook hun Chemotivé Run in Kortenberg een gigantisch succes.
 1. #Verslagvoordehuisarts: Harno en AZ Jan Portaels benadrukken het belang van doorverwijzing en goede communicatie
  Zemst, Wemmel, Meise, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout, Elewijt, Vilvoorde, Grimbergen

  #Verslag­voor­de­huis­arts: Harno en AZ Jan Portaels benadruk­ken het belang van doorverwij­zing en goede communica­tie

  Vandaag is het Dag van het Verslag voor de Huisarts. Dat zetten Huisartsenkring Harno en AZ Jan Portaels graag in de kijker. In heel Vlaanderen nemen 20 huisartsenkringen deel aan de actie, om te vieren waar het al goed gaat en om te motiveren waar het nog beter kan. Doorverwijzing naar specialisten en communicatie onderling zijn van groot belang.
 1. Petra Spark heeft met Astarte haar vierde boek klaar: “Lijken van 150 jaar oud komen uit de kast vallen. Maar wat hebben ze gemeen? Daar gaat het verhaal over”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Petra Spark heeft met Astarte haar vierde boek klaar: “Lijken van 150 jaar oud komen uit de kast vallen. Maar wat hebben ze gemeen? Daar gaat het verhaal over”

  Wie fan is van Petra Spark (45) mag aftellen en kan zelfs al bestellen, want haar vierde boek ligt klaar om in de rekken te verschijnen. Petra debuteerde als auteur van thrillers en deed dat meteen met succes. Nu heeft ze weer een parel klaar staan. “Ook het vierde verhaal is spannend en speelt zich af in Vilvoorde. Een recente moord en één van meer dan een eeuw oud, een kasteel en gedreven inspecteurs. Dat is Astarte in een notendop.”
 1. Vijftien bestuurders onder invloed
  KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST

  Vijftien bestuur­ders onder invloed

  In de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijftien personen betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden 619 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder vluchtte weg, eerst met de auto, nadien te voet. De man kon door een politieploeg gearresteerd worden in een tuin. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld door de agenten en het voertuig werd in beslag genomen.
 2. Zaven Yagan en SKV Zwevezele blijven op kop na zege tegen SK Ronse: “Lastige partij tot goed einde gebracht”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Zaven Yagan en SKV Zwevezele blijven op kop na zege tegen SK Ronse: “Lastige partij tot goed einde gebracht”

  Tweedenationaler SKV Zwevezele liet ook op speeldag 7 geen steek vallen en stuurde een solied verdedigend SK Ronse met 1-0-verliescijfers huiswaarts. In de strijd om de eerste periode doen de troepen van coach Hans Cornelis een uitstekende zaak, want de Zwevezelenaars hebben nu een bonus van respectievelijk 2 en 3 punten op VK Ninove en Olsa Brakel.
 3. Na 9 minuten al resultaat van coronatest en ondertussen ook 25 euro verdienen? Dat kan vanaf maandag op Brussels Airport
  PREMIUM
  Zaventem

  Na 9 minuten al resultaat van coronatest en ondertus­sen ook 25 euro verdienen? Dat kan vanaf maandag op Brussels Airport

  Maandag start op de luchthaven van Zaventem een pilootstudie waarbij passagiers al na negen minuten weten of ze besmet zijn met het coronavirus. De komende weken kunnen 1.200 reizigers die getest moeten worden, kiezen om – naast de standaard PCR-test – ook zo’n ultrasnelle test via de neus of de adem te doen. En ze krijgen er nog geld voor ook.
 1. In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnelweg start in 2023
  PREMIUM
  Sterrebeek/Bertem

  In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnel­weg start in 2023

  In 2023 wil De Werkvennootschap starten met de aanleg van een nieuwe fietssnelweg tussen Bertem en Sterrebeek. Die zal parallel lopen met de E40 en sluit in de Zaventemse deelgemeente aan op de bestaande F203, die Sterrebeek op termijn met Brussel moet verbinden. “De route langs de E40 zal complementair zijn met de bestaande HST-route”, klinkt het bij De Werkvennootschap.
 1. Ring TV-nieuwsanker en verzekeraar lopen marathon voor revalidatieziekenhuis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speelplaats”
  Beersel

  Ring TV-nieuwsan­ker en verzeke­raar lopen marathon voor revalida­tie­zie­ken­huis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speel­plaats”

  Ring TV-gezicht Kris Vander Gracht (44) en verzekeraar Sven Van Wonthergem (39) uit Beersel lopen zondag de marathon van Amsterdam voor het goede doel. Ze zamelen geld in voor de nieuwe speelplaats van de kinderen in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. “We zijn allebei vader en dan ligt zo’n project je natuurlijk nauw aan het hart.”