Themabeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld © ANP

Zoersel en Zandhoven zoeken gezamenlijke locatie en partner voor nieuw zwembad

Zoersel/Zandhoven/Schilde/RanstDe gemeenten Zoersel en Zandhoven gaan samen op zoek naar een mogelijke private partner om een intergemeentelijk zwembad te realiseren. Onderhandelingen met grote spelers zoals Plopsa, Sunparks en Sportoase moeten onder meer duidelijkheid scheppen over de locatie. En dat zal mee bepalen of Schilde en Ranst in het project duiken. 

 1. Passage op StuBru blaast ‘Grobbendoenk Jom’ nieuw leven in: “Naast het lied hebben we wapenschild van ons dorp op bovenbeen getattoeëerd”
  Grobbendonk

  Passage op StuBru blaast ‘Grobben­doenk Jom’ nieuw leven in: “Naast het lied hebben we wapen­schild van ons dorp op bovenbeen getat­toeëerd”

  Een uit de hand gelopen grap met een ‘haknummer’ over Grobbendonk werd vorige week op Studio Brussel na 10 jaar weer leven in geroepen. ‘Grobbendoenk Jom’ knalde in heel Vlaanderen door de boxen door toedoen van Equal Idiots-zanger Thibault Christiaensen. Wij zochten dinsdagavond de makers DT PRO HAK uit Grobbendonk op om te horen hoe zij dit beleven.
 2. N-VA start petitie tegen komst Plopsaqua in Pulderbos, burgemeester is met stomheid geslagen: “N-VA waant zich helderziend”
  PREMIUM
  Zandhoven

  N-VA start petitie tegen komst Plopsaqua in Pulderbos, burgemees­ter is met stomheid geslagen: “N-VA waant zich helder­ziend”

  De saga rond het toekomstige zwembad in Zandhoven is nog lang niet afgelopen. Op de laatste gemeenteraad van 2020 werd er al naarstig over gediscussieerd, nu start N-VA Zandhoven zelfs een petitie tegen de bouw van Plopsaqua in Pulderbos. Volgens de partij voert het CD&V-bestuur van Zandhoven samen met de gemeente Zoersel al maandenlang in alle stilte onderhandelingen met Studio 100. “Ik kreeg even het gevoel dat Trump lid geworden is van N-VA Zandhoven”, reageert burgemeester Luc Van Hove (CD&V).
 1. Onzekerheid troef bij festivalorganisatoren: “Een frisse Guinness in een volle Na Fir Bolg-tent, zou het niet mooi zijn?”
  Vorselaar

  Onzeker­heid troef bij festivalor­ga­ni­sa­to­ren: “Een frisse Guinness in een volle Na Fir Bolg-tent, zou het niet mooi zijn?”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). De organisatoren van Na Fir Bolg houden de cijfers angstvallig in de gaten.
 1. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

 2. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken