De windmolens zouden op deze locatie komen in Zandhoven.
Volledig scherm
De windmolens zouden op deze locatie komen in Zandhoven. © rv

W-Kracht dient nieuwe aanvraag in voor bouw windmolens langs Albertkanaal

Een nieuwe saga in het windmolenverhaal: na een vernietiging van de vergunning voor de windmolens komt W-Kracht met een nieuwe aanvraag. Het gaat opnieuw over de bouw van twee windmolens, maar dan 10 meter lager. De 888 bezwaarschriften van het actiecomité tellen niet meer.

 1. Camera’s, hekwerk en extra poetsbeurten: Vlaanderen investeert 1,4 miljoen euro om overlast door transmigranten op snelwegparkings aan te pakken
  Gierle/Vorselaar/Mol-Postel

  Camera’s, hekwerk en extra poetsbeur­ten: Vlaanderen investeert 1,4 miljoen euro om overlast door transmi­gran­ten op snelwegpar­kings aan te pakken

  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat in 2021 niet minder dan 38 miljoen euro investeren in de beveiliging van snelwegparkings om het probleem van transmigranten aan te pakken. Voor de Kempen zit er 1,4 miljoen euro in de geldbuidel voor de beveiliging van de parkings in Gierle, Mol-Postel en Vorselaar.
 2. Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”
  PREMIUM
  Turnhout

  Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”

  Restaurant Hert op de bovenste verdieping van de Turnova-toren in Turnhout is één van de nieuwkomers in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau. Chef-kok Alex Verhoeven scoort daarin een mooie 15 op 20. Seir in Kasterlee, het restaurant waarvan Verhoeven medezaakvoerder is, stijgt naar 14 op 20. “Ik was zenuwachtig, maar met deze cijfers mag ik heel blij zijn”, reageert Alex Verhoeven.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt