Esila (12) leert via een quiz meer over gedrag en attitude in het verkeer
Volledig scherm
Esila (12) leert via een quiz meer over gedrag en attitude in het verkeer © Tessa Kraan

Scholieren buitengewoon onderwijs leren interactief over het verkeer op en rond bus

ZandhovenDe rondreizende Mobibus van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) gaat kinderen en jongeren uit het buitengewoon onderwijs bijleren over verkeer en mobiliteit. De leerlingen maken op interactieve en ervaringsgerichte wijze kennis met thema’s als zichtbaarheid, gedrag en attitude in het verkeer en de dode hoek. De primeur was maandag weggelegd voor het Revalidatiecentrum Pulderbos. 

 1. Volgend weekend staat de kalender vol bekerwedstrijden met clubs uit de Antwerpse regio tegen teams uit de EuroMillions League
  volleybal

  Volgend weekend staat de kalender vol bekerwed­strij­den met clubs uit de Antwerpse regio tegen teams uit de EuroMilli­ons League

  Het zijn hoogdagen voor de Antwerpse volleybalteams. Dankzij een geweldige bekercampagne zijn er verschillende herenploegen die zich geplaatst hebben voor de 1/8ste finales van de beker van België. Als ultieme beloning mag iedereen volgend weekend de confrontatie aangaan met de toppers uit de allerhoogste klasse van de Belgische volleybalcompetitie.
 2. VIDEO. 29ste Bataljon Logistiek geeft enkele demo’s over z’n werking: “Iedere opdracht is uniek en nooit een copy-paste van een voorgaande”
  Grobbendonk

  VIDEO. 29ste Bataljon Logistiek geeft enkele demo’s over z’n werking: “Iedere opdracht is uniek en nooit een co­py-pas­te van een voorgaande”

  In Kwartier ‘Den Troon’, gelegen naast het Albertkanaal in Grobbendonk, zette Defensie dinsdag haar ondersteunende diensten in de kijker. Zowel de medische als de logistieke elementen die afgeleverd worden bij allerlei missies door het 29ste Bataljon Logistiek kregen de aandacht. Nadat Kolonel Katrien D’Hert, chef Logistiek van de landcomponent een uiteenzetting bracht over het reilen en zeilen binnen de Grobbendonkse eenheid, werden enkele demo’s opgevoerd door medewerkers van het leger.
 1. Het Antwerpen van Alexander Hendrickx: “Hopelijk krijgt België ooit ook zo’n groot hockeystadion als den Bosuil”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het Antwerpen van Alexander Hendrickx: “Hopelijk krijgt België ooit ook zo’n groot hockeysta­di­on als den Bosuil”

  Strafcornerkanon, topschutter van de Red Lions op deze Spelen en nu ook deelnemer aan De Slimste Mens Ter Wereld: de naam Alexander Hendrickx (28) zal je nog veel horen de komende jaren. De hockeyspeler is afkomstig uit Deurne, woont nu al een tijdje in ’s Gravenwezel, speelt bij de Nederlandse club Pinoké in Amsterdam, maar is nog regelmatig te vinden in Antwerpen. Hij geeft met plezier zijn acht favoriete plekken in onze stad prijs en verklapt ons zelfs waar je volgens hem de beste pintjes van Antwerpen kunt drinken.
 2. Vrachtwagen te hoog of geen rijbewijs: Politie betrapt vrachtwagenchauffeurs op allerlei inbreuken tijdens verkeerscontrole
  Ranst/Zandhoven

  Vrachtwa­gen te hoog of geen rijbewijs: Politie betrapt vrachtwa­gen­chauf­feurs op allerlei inbreuken tijdens verkeers­con­tro­le

  Inspecteurs van politiezone ZARA hielden afgelopen donderdag een grootschalige controleactie op de Liersebaan en de Oostmalsesteenweg. Ze kregen daarbij de hulp van de Vlaamse Belastingdienst VLABEL en het expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijs GOCA. Er werd speciale aandacht gegeven aan zwaar vervoer en naast talrijke inbreuken konden enkele duizenden euro’s aan achterstallige belasting geïnd worden.