Sinterklaasfeest voor kansarme gezinnen in Zandhoven.
Volledig scherm
Sinterklaasfeest voor kansarme gezinnen in Zandhoven. © Klaas De Scheirder

Ook kansarme gezinnen genieten van sinterklaasfeest

In Zandhoven was hulpsint Herman opnieuw druk in de weer om alle brave kindjes te verwennen met lekkers en speelgoed. Ook voor hen die opgroeien in een kansarm gezin. De kinderen werden verwend met lekkere pannenkoeken en kregen nadien een mooi cadeau.

0 reacties

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Troostconcerten op begraafplaatsen om overledenen tijdens corona te gedenken: “Graven waarvan concessie niet verlengd is, krijgen kaarslichtjes”
  Grobbendonk

  Troostcon­cer­ten op begraaf­plaat­sen om overlede­nen tijdens corona te gedenken: “Graven waarvan concessie niet verlengd is, krijgen kaarslicht­jes”

  Het lokaal bestuur van Grobbendonk organiseert op 10 en 11 mei twee troostconcerten met een tweeledige insteek. Het coronavirus zette de wereld op slot en heel wat mensen konden niet op een gepaste manier afscheid nemen van hun geliefde. De concerten gelden als herdenkingsmoment voor alle overledenen tijdens corona. Omdat enkele concessies op de begraafplaatsen aflopen gelden de concerten eveneens als herdenkingsmoment om zo op gepaste wijze afscheid te nemen van het graf.
 1. Sunrise Festival stevent af op recordeditie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”
  Lille

  Sunrise Festival stevent af op recordedi­tie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”

  De festivalwereld heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de honger is groot bij de muziekfans en dat merken ze bij Sunrise Festival als geen ander. Voor het eerst in het bestaan stevent het festival af op een alvast uitverkochte zaterdag en dus 20.000 bezoekers. Het festivalterrein én de camping zijn ook uitgebreid. “Een groter terrein, maar de sfeer en de kwaliteit blijft hetzelfde”, zegt organisator Marijn Venmans.
 2. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: In deze 4 winkels in de regio Antwerpen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: In deze 4 winkels in de regio Antwerpen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.