Het baasje deelde deze foto in een facebookgroep.
Volledig scherm
Het baasje deelde deze foto in een facebookgroep. © RV

Herdershond sterft na mogelijk inname slakkengif

De herdershond Bo is vrijdagnamiddag overleden nadat hij vermoedelijk slakkenvergif heeft gegeten in de omgeving van de Heistraat in Zandhoven. Het baasje wil andere hondeneigenaars waarschuwen. 

1 reactie

 • Els Pauwels

  3 jaar geleden
  en dat mag allemaal maar vrij verkocht worden he, daar zouden ze toch echt wel een verbod moeten opzetten. Niemand heeft het recht om slakken, ratten of ander ongedierte op de openbare weg af te maken. zelfs rattenvergif zouden ze moeten verbieden. Heb je ratten in je tuin, dat moet je maar met een gespecialiseerde firma contact opnemen, ipv op eigen houtje te handelen
 1. Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatoriaal Guinea heb ik de afschuwelijkste voeten uit mijn leven gezien”
  PREMIUM
  Schilde

  Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatori­aal Guinea heb ik de afschuwe­lijk­ste voeten uit mijn leven gezien”

  Nog lang voor de komst van het coronavirus was de 64-jarige Tine Demeulenaere al vertrouwd met het mondmasker. De arts uit Schilde bindt reeds zo goed als heel haar leven wereldwijd de strijd aan met de besmettelijke ziektes lepra en tuberculose. “Als een patiënt het niet haalt, moet je je troosten met de tien of twintig anderen die je wél hebt kunnen redden”, vertelt ze. Alvorens de medisch adviseur van Damiaanactie op pensioen gaat, houdt ze met twee collega’s nog een geldinzameling voor Nigeriaanse lepradorpen. Elke gesponsorde euro tot en met het bedrag van 14.000 euro verdubbelt het trio.
 1. Gemeenteraad in Zoersel uitzonderlijk vlot afgehandeld: applaus weerklinkt in raadszaal
  Zoersel

  Gemeente­raad in Zoersel uitzonder­lijk vlot afgehan­deld: applaus weerklinkt in raadszaal

  De gemeenteraad van Zoersel staat vooral bekend voor haar lange zittingen. Denk maar aan de recordzitting in december 2019 tot kwart na vier ‘s nachts of andere ettelijke raden tot na middernacht. Al was de afgelopen bijeenkomst van dinsdagavond een pak sneller afgerond. Ondanks enkele pittige debatten over de stand van zaken van de plannen voor nieuw intergemeentelijk zwembad en het advies aan de Vlaamse regering met betrekking tot het stikstofakkoord was de agenda van zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn enkele minuten vóór 22 uur volledig behandeld. In iets minder dan twee uur dus. De raadsleden en het publiek vonden die prestatie toch wel een applaus waard.