Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Gemeente Zandhoven schenkt 11 laptops aan scholen

ZandhovenDoor de coronacrisis worden ook de scholen gedwongen om op de digitale kar te springen. Wanneer een leerling in quarantaine moet en niet naar school kan komen, moet hij de les online volgen. Omdat niet iedereen toegang heeft tot een computer, kocht de gemeente Zandhoven elf laptops aan. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Exact 20 jaar geleden moesten door drugsproblemen de deuren dicht, nu maakt afterclub Carat kans op vakje op ‘Monopoly Discotheken’: “We zijn alvast legendarisch genoeg om erbij te horen”
  PREMIUM
  Grobbendonk

  Exact 20 jaar geleden moesten door drugspro­ble­men de deuren dicht, nu maakt afterclub Carat kans op vakje op ‘Monopoly Discothe­ken’: “We zijn alvast legenda­risch genoeg om erbij te horen”

  De Grobbendonkse afterclub Carat, die exact twintig jaar geleden de deuren moest sluiten, maakt kans om een plaats te veroveren op de gloednieuwe versie van Monopoly. De club opende steevast op zondagochtend om 7 uur, vaak stonden feestvierders er op klaarlichte dag in een lange rij aan te schuiven en uitbaatster Vanja leverde een verbeten strijd tegen drugs. Een strijd die niet te winnen was en in 2001 ging de zaak dicht. “Maar het sluiten van discotheken heeft het drugsprobleem zeker niet opgelost”, vertelt voormalig uitbaatster Vanja Vandecasteele.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden