Dieter Coppens heeft zaterdagmiddag met behulp van familie, vrienden en de Bosgroep Antwerpse Gordel zijn eigen Coppens Bos aangeplant in Pulderbos
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Coppens heeft zaterdagmiddag met behulp van familie, vrienden en de Bosgroep Antwerpse Gordel zijn eigen Coppens Bos aangeplant in Pulderbos © Klaas De Scheirder

Dieter Coppens plant eigen bos: “Ik kijk er zo naar uit te zien hoe het groeit”

Zandhoven/ZoerselOnder een stralend zonnetje heeft Dieter Coppens zaterdagmiddag een eigen bos aangeplant in Pulderbos (Zandhoven) met behulp van familie en vrienden. De Zoerselse televisiemaker wil met het ‘Coppens Bos’ zijn steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming, maar ook anderen inspireren een bos te planten. 

 1. Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatoriaal Guinea heb ik de afschuwelijkste voeten uit mijn leven gezien”
  PREMIUM
  Schilde

  Dokter bestrijdt al veertig jaar lang lepra en tbc over hele wereld: “In Equatori­aal Guinea heb ik de afschuwe­lijk­ste voeten uit mijn leven gezien”

  Nog lang voor de komst van het coronavirus was de 64-jarige Tine Demeulenaere al vertrouwd met het mondmasker. De arts uit Schilde bindt reeds zo goed als heel haar leven wereldwijd de strijd aan met de besmettelijke ziektes lepra en tuberculose. “Als een patiënt het niet haalt, moet je je troosten met de tien of twintig anderen die je wél hebt kunnen redden”, vertelt ze. Alvorens de medisch adviseur van Damiaanactie op pensioen gaat, houdt ze met twee collega’s nog een geldinzameling voor Nigeriaanse lepradorpen. Elke gesponsorde euro tot en met het bedrag van 14.000 euro verdubbelt het trio.
 2. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een optreden van Samson en Marie op Casa Blanca in Hemiksem: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.