1. Nieuwe pijpleiding loopt mogelijk door Zandhoven: “We zullen de belangen van onze inwoners verdedigen”
  Zandhoven

  Nieuwe pijplei­ding loopt mogelijk door Zandhoven: “We zullen de belangen van onze inwoners verdedigen”

  Als alles volgens schema verloopt, wordt er in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied, om zuurstof en koolstofdioxide te transporteren. Omgeving Vlaanderen heeft momenteel drie verschillende tracés op tafel liggen. Tot tachtig woningen zullen onteigend worden. Twee van de mogelijke leidingtrajecten lopen door Zandhoven.
 2. Wat doet vaccinatiecentrum Voorkempen als deelnemers plots niet opdagen? “Tot hiertoe nog geen enkel vaccin verloren gegaan
  Malle

  Wat doet vaccinatie­cen­trum Voorkempen als deelnemers plots niet opdagen? “Tot hiertoe nog geen enkel vaccin verloren gegaan

  Omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden, kreeg in het Vlaams-Brabantse Grimbergen afgelopen weekend een honderdtal mensen onverwacht een vaccin, nadat ze op een interne reservelijst kwamen te staan na een oproep via Facebook. Wat doet vaccinatiecentrum Voorkempen in Malle als er plots plaatsen vrijkomen? “We bellen dan last minute zorgverstrekkers uit onze eerstelijnszone op. Altijd spannend, maar tot hiertoe zijn er geen vaccins verloren gegaan”, aldus Pieter Poriau, mede-coördinator van het vaccinatiecentrum.
 1. Mogelijk tracé ondergrondse pijpleiding treft enkele huizen ten zuiden van E313: “We zijn hier als gemeente niet gelukkig mee”
  Grobbendonk

  Mogelijk tracé ondergrond­se pijplei­ding treft enkele huizen ten zuiden van E313: “We zijn hier als gemeente niet gelukkig mee”

  Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie tracés van 130, 150 en 170 kilometer. Er zullen tussen 18 en 80 woningen onteigend worden. In Grobbendonk lijken een aantal bewoners vlakbij de E313 slachtoffer te kunnen worden van onteigeningen.
 2. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 1. Grobbendonkenaren vormen na begrafenis erehaag voor Jefke Prims: “Hij was onze laatste dorpsfiguur”
  Grobbendonk

  Grobbendon­ke­na­ren vormen na begrafenis erehaag voor Jefke Prims: “Hij was onze laatste dorpsfi­guur”

  In de kerk van Grobbendonk werd vandaag afscheid genomen van Jefke Prims, één van de bekendste inwoners van het dorp. Hij overleed vorige week dinsdag thuis op 71-jarige leeftijd. Buiten aan de kerk en op weg naar het kerkhof verzamelden honderden dorpsgenoten om hem met een erehaag - netjes op anderhalve meter van elkaar - een laatste groet te brengen. Jefke zette zich gedurende zijn leven in voor de vele verenigingen in Grobbendonk en kreeg een gepaste afscheidsbrief van burgemeester Marianne Verhaert (GiB).
 2. Politie waarschuwt voor frauduleuze mails over achterstallige rioolbelasting: “Reageer er niet op en betaal niets!”
  Zandhoven

  Politie waarschuwt voor frauduleu­ze mails over achterstal­li­ge rioolbelas­ting: “Reageer er niet op en betaal niets!”

  De politie van zone ZARA waarschuwt op haar website voor frauduleuze mails die circuleren over achterstallige rioolbelasting. In die mail staat te lezen dat u zogezegd een aanmaning zou hebben ontvangen voor een onbetaalde factuur. De politie van ZARA waarschuwt mensen die de mail ontvangen hebben vooral niet in te gaan op het verzoek tot betaling en eventueel contact op te nemen met het Centrum voor Cybersecurity België.
 1. Lierses rapport na driekwart competitie kleurt donkerrood: slechtste puntenoogst sinds invoering driepuntensysteem
  Voetbal 1B

  Lierses rapport na driekwart competitie kleurt donkerrood: slechtste punten­oogst sinds invoering driepunten­sys­teem

  Lierse Kempenzonen heeft progressie gemaakt sinds de winterstop en de manier waarop iedereen binnen de club blijft knokken is lovenswaardig. Maar: veel levert dat vooralsnog niet op. Na driekwart van de competitie in 1B telt Lierse slechts 22 procent van de te behalen punten. Puur cijfermatig deed geel-zwart sinds de invoering van het driepuntensysteem (in 1995) nooit slechter dan nu.
 2. Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoediging om de trein te gebruiken”
  Grobbendonk

  Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoedi­ging om de trein te gebruiken”

  Herkent u het ook? U krijgt telefoon of u wil nog snel uw mails beantwoorden en plots valt het bereik weg in de trein. Om dit probleem op te lossen test de NMBS innoverende ramen uit die het mobiele signaal makkelijker binnen moeten laten in de treinstellen. Als test zullen de ramen eerst toegepast worden op 20 M6-treinen, die ook op de lijn Turnhout-Binche en Turnhout-Antwerpen rijden.
 1. Alcohol en drugs achter het stuur: Politie ZARA bestraft onverantwoordelijke feestvierders tijdens weekend met lentezon
  Zandhoven

  Alcohol en drugs achter het stuur: Politie ZARA bestraft onverant­woor­de­lij­ke feestvier­ders tijdens weekend met lentezon

  De lentezon bracht afgelopen weekend veel mensen naar buiten en zorgde ervoor dat mensen weer een beetje in de feeststemming kwamen. Jammer genoeg waren sommige mensen iets te veel geconcentreerd op het feesten en vergaten ze daardoor even hoe ze zich op een verantwoordelijke manier kunnen amuseren. Politiezone ZARA deed daardoor een aantal interessante vaststellingen tijdens hun controleacties.
 2. Gloednieuwe slagboom Reebergenlaan na anderhalve dag vernield: wielertoerist knalt er per ongeluk tegen
  Zandhoven

  Gloednieu­we slagboom Reebergen­laan na anderhalve dag vernield: wielertoe­rist knalt er per ongeluk tegen

  De veelbesproken slagboom op de Reebergenlaan tussen Pulderbos en Vorselaar was dit weekend geen lang leven beschoren. De ‘knip’ werd zaterdagochtend uitgevoerd, een dag later was de slagboom al vernield. Eerst was er sprake van vandalisme, maar dat bleek uiteindelijk niet zo. Een wielertoerist lette even niet op en knalde ertegen. Ondertussen werkt de slagboom al weer.
 1. Twee windmolens vergen zwaarder elektriciteitsnet: sterke verkeershinder op komst in dorpskern Zoersel
  Zoersel

  Twee windmolens vergen zwaarder elektrici­teits­net: sterke verkeers­hin­der op komst in dorpskern Zoersel

  In Zoersel worden er dit voorjaar twee nieuwe windmolens gebouwd, vlak bij de oprit van de E34. Omdat het lokale elektriciteitsnet niet is opgewassen tegen deze groene energie, legt Fluvius 3,5 kilometer extra kabels van Den Haan langs de N14 (Rodendijk-Zandstraat) en Kerkstraat, om aan te sluiten op de elektriciteitscabine in de Krekelenberg. Vanaf 1 maart veroorzaken deze werken grote verkeershinder in de dorpskern van Zoersel.
 1. IJskarren mogen dan toch niet uitrijden: “Enkel toegestaan om vanop vaste staanplaats ijsjes te verkopen”
  Antwerpen

  IJskarren mogen dan toch niet uitrijden: “Enkel toegestaan om vanop vaste staan­plaats ijsjes te verkopen”

  Vandaag verschenen er berichten in de pers dat ijskarren in provincie Antwerpen mogen rondrijden om ijsjes te verkopen. Volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx is dit standpunt over rondrijdende ijskarren en de interpretatie van de maatregelen foutief. “Omdat we in onze provincie de geldende maatregelen uiteraard correct willen toepassen, zijn rondrijdende ijskarren dus helaas nog niet toegestaan, zoals dat ook elders in het land verboden is”, zegt ze.
 2. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 3. Voorlopig slechts beperkt aantal vrijwilligers opgeroepen voor vaccinatiecentra Middenkempen: “Zodra er meer vaccins voorhanden zijn, wordt iedereen verwittigd”
  Grobbendonk/Kasterlee/Herentals/Lille/Herenthout/Vorselaar/Olen

  Voorlopig slechts beperkt aantal vrijwilli­gers opgeroepen voor vaccinatie­cen­tra Middenkem­pen: “Zodra er meer vaccins voorhanden zijn, wordt iedereen verwittigd”

  Omdat er slechts 900 vaccins voorzien zijn tijdens de komende drie weken is er nog maar een klein gedeelte van alle vrijwilligers gecontacteerd om af te zakken naar de vaccinatiecentra van Grobbendonk en Tielen. “De rest van de vrijwilligers wordt via mail verwittigd wanneer ze nodig zijn”, klinkt het.