1. ‘t Hemelryck wordt omgetoverd tot wellnesshotel: “Tegen valentijn hopen we onze gasten te ontvangen”
  Grobbendonk

  ‘t Hemelryck wordt omgetoverd tot wellnessho­tel: “Tegen valentijn hopen we onze gasten te ontvangen”

  In het voorjaar van 2019 sloot hotel ‘t Hemelryck aan de Floris-Primsstraat in Grobbendonk de deuren na het onverwachts overlijden van de toenmalige eigenaar. Het hotel met zeven kamers en restaurant bleef bijna twee jaar onaangeroerd achter. Tot Sven Wilms en zijn partner Caroline Fraiture het pand begin dit jaar aankochten. “We gaan het hotel een complete make-over geven, zodat we hopelijk tegen valentijn onze eerste gasten kunnen ontvangen”, klinkt het bij Sven.
 1. Onzekerheid troef bij festivalorganisatoren: “Een frisse Guinness in een volle Na Fir Bolg-tent, zou het niet mooi zijn?”
  Vorselaar

  Onzeker­heid troef bij festivalor­ga­ni­sa­to­ren: “Een frisse Guinness in een volle Na Fir Bolg-tent, zou het niet mooi zijn?”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). De organisatoren van Na Fir Bolg houden de cijfers angstvallig in de gaten.
 2. Uitbaters De Wingerd teleurgesteld dat camper-diner niet meer mag: “Was nochtans groot succes en coronaproof”
  Vorselaar

  Uitbaters De Wingerd teleurge­steld dat cam­per-di­ner niet meer mag: “Was nochtans groot succes en corona­proof”

  Gezellig in een mobilhome op de parking van een restaurant genieten van een met zorg samengesteld menu. De uitbaters van restaurant De Wingerd in Vorselaar dachten vorig weekend een schot in de roos gevonden te hebben. Helaas, amper 48 uur na hun eerste camper-diner kwamen gastvrouw Jolien Laenen en chef-kok Pieter Coomans te weten dat het om een éénmalig initiatief gaat.
 1. Opnieuw ruzie over zwembaddossier: “Meerderheid vertraagt alternatieve piste van eenvoudig zwembad om Plopsa’s van deze wereld in pole position te brengen”
  Zoersel/Zandhoven

  Opnieuw ruzie over zwembaddos­sier: “Meerder­heid vertraagt alternatie­ve piste van eenvoudig zwembad om Plopsa’s van deze wereld in pole position te brengen”

  Het zit er – opnieuw – bovenarms op tussen de meerderheid en de oppositie in Zoersel rond het zwembaddossier. De oppositie verwijt de meerderheid dat de tweede piste van een kleiner basiszwembad nodeloos vertraagd wordt en dat er alles aan gedaan wordt om Studio 100 in – dixit Wouter Bollansée – pole position te brengen voor de bouw van het nieuwe zwembadcomplex. De oppositie krijgt steun van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen.
 2. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Passage op StuBru blaast ‘Grobbendoenk Jom’ nieuw leven in: “Naast het lied hebben we wapenschild van ons dorp op bovenbeen getattoeëerd”
  Grobbendonk

  Passage op StuBru blaast ‘Grobben­doenk Jom’ nieuw leven in: “Naast het lied hebben we wapen­schild van ons dorp op bovenbeen getat­toeëerd”

  Een uit de hand gelopen grap met een ‘haknummer’ over Grobbendonk werd vorige week op Studio Brussel na 10 jaar weer leven in geroepen. ‘Grobbendoenk Jom’ knalde in heel Vlaanderen door de boxen door toedoen van Equal Idiots-zanger Thibault Christiaensen. Wij zochten dinsdagavond de makers DT PRO HAK uit Grobbendonk op om te horen hoe zij dit beleven.
 2. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 1. Inwoners ELZ Voorkempen krijgen vaccin in Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle
  Malle/Zandhoven/Zoersel/Brecht/Schilde/Wijnegem

  Inwoners ELZ Voorkempen krijgen vaccin in Provinci­aal Vormings­cen­trum in Oostmalle

  De inwoners van Malle, Zoersel, Zandhoven, Brecht, Schilde en Wijnegem zullen hun vaccin tegen het coronavirus krijgen in het Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle. “Zowel logistiek, operationeel als financieel is dit de meest interessante site, om de volwassen bevolking van de zone zo snel en efficiënt mogelijk te vaccineren”, klinkt het bij Eerstelijnszone Voorkempen.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. N-VA start petitie tegen komst Plopsaqua in Pulderbos, burgemeester is met stomheid geslagen: “N-VA waant zich helderziend”
  PREMIUM
  Zandhoven

  N-VA start petitie tegen komst Plopsaqua in Pulderbos, burgemees­ter is met stomheid geslagen: “N-VA waant zich helder­ziend”

  De saga rond het toekomstige zwembad in Zandhoven is nog lang niet afgelopen. Op de laatste gemeenteraad van 2020 werd er al naarstig over gediscussieerd, nu start N-VA Zandhoven zelfs een petitie tegen de bouw van Plopsaqua in Pulderbos. Volgens de partij voert het CD&V-bestuur van Zandhoven samen met de gemeente Zoersel al maandenlang in alle stilte onderhandelingen met Studio 100. “Ik kreeg even het gevoel dat Trump lid geworden is van N-VA Zandhoven”, reageert burgemeester Luc Van Hove (CD&V).
 2. Icoon van natuurbescherming Marcel Verbruggen (95) overleden: “Zijn belang voor de Vlaamse milieubeweging kan niet overschat worden”
  Pulderbos/Geel/Zandvliet/Oelegem

  Icoon van natuurbe­scher­ming Marcel Verbruggen (95) overleden: “Zijn belang voor de Vlaamse milieubewe­ging kan niet overschat worden”

  Marcel Verbruggen, jarenlang conservator van De Zegge in Geel en medeoprichter van de vzw Red de Voorkempen, is overleden. Hij was 95 en verbleef in een assistentiewoning aan het woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos. “Hij was een icoon van het natuurbehoud en de milieubescherming”, zegt bioloog Dirk Draulans.
 1. Achtervolging tegen 180 km/u, dwaze inhaalmanoeuvres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten
  Brecht/Malle/Schilde/Ranst

  Achtervol­ging tegen 180 km/u, dwaze inhaalma­noeu­vres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten

  Een twintiger uit Ranst is voor de tweede keer in vier dagen betrapt met lachgas. Enkele dagen geleden zat hij met enkele vrienden in de auto te snuiven in de wagen in Schilde en dinsdag liep het fout na een wilde achtervolging tussen Brecht en Malle. Het bezit en gebruik van lachgas is sinds 1 januari strafbaar in de politiezone Voorkempen. Deze twintiger heeft de ‘eer’ al twee pv’s op zijn naam te hebben van de vijf die er in totaal zijn uitgeschreven.