1. Haalbaarheidsstudie moet duidelijkheid brengen in zwembaddossier
  Zoersel

  Haalbaar­heids­stu­die moet duidelijk­heid brengen in zwembaddos­sier

  Het Zoersels schepencollege gaat in kader van het zwembaddossier een haalbaarheidsstudie op touw zetten. Die moet cijfer- en datamateriaal over de piste van een zwembad met een toeristisch karakter enerzijds en die van een eenvoudig zwembad anderzijds in kaart brengen. Op basis van die gegevens moeten de gemeente en potentiële partners zoals Zandhoven, Schilde en Ranst knopen doorhakken. De Zoerselse oppositie heeft sterk op dit onderzoek aangedrongen. Deze partijen willen net als onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen dat ook de optie van zwemuren huren in Lille geanalyseerd wordt.
 2. Bouw van nieuwe vrijetijdscentrum loopt vertraging op: “Aanbesteding miljoen duurder dan verwacht”
  Zandhoven

  Bouw van nieuwe vrijetijds­cen­trum loopt vertraging op: “Aanbeste­ding miljoen duurder dan verwacht”

  De coronapandemie zorgt ervoor dat de bouw van het toekomstige vrijetijdscentrum in de Amelbergastraat in Zandhoven vertraging oploopt. Toen het plan begin 2020 werd voorgesteld, stond 2022 aangestipt als einddatum. Het najaar van 2023 lijkt nu realistischer. Reden? De aanbesteding zou een miljoen euro meer kosten dan verwacht. “We hopen dat de prijzen nog wat zakken, en stellen de aanbesteding dus nog even uit”, aldus burgemeester Luc Van Hove (CD&V).
 1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. "De slogan 'Met de glimlach' is niet zomaar gekozen": 85% woont graag in Zandhoven
  Zandhoven

  "De slogan 'Met de glimlach' is niet zomaar gekozen": 85% woont graag in Zandhoven

  Gisteren werden de resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid voorgesteld. Daarmee peilt het Agentschap Binnenlands Bestuur om de drie jaar naar de mening van de burger over tal van lokale beleidsthema’s, gaande van armoede tot wonen en van verkeer tot diversiteit. In Zandhoven is 85% van de inwoners tevreden over de gemeente, de helft van de inwoners heeft veel vertrouwen in het gemeentebestuur. “We streven de komende jaren naar nóg beter, ook al is het al heel goed”, aldus de burgemeester.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 1. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 1. Borstbeeld Rik Van Looy onthuld in zijn geboortedorp: “Keizer van Herentals én ereburger van Grobbendonk”
  Grobbendonk

  Borstbeeld Rik Van Looy onthuld in zijn geboorte­dorp: “Keizer van Herentals én ereburger van Grob­bendonk”

  ‘Ere wie ere toekomt’, dacht men in Grobbendonk. Zaterdagmiddag werd aan het Astridplein een borstbeeld van de in Grobbendonk geboren wielerheld Rik Van Looy onthuld. “Ik krijg hier kippenvel van”, wist hij te vertellen. Momenteel is Rik dan wel woonachtig in Herentals, maar zijn jeugdjaren, die bracht hij door in Grobbendonk. Ook in Herentals kreeg de ex-wereldkampioen reeds een standbeeld op de Grote Markt.
 2. ‘Verbreek de vloek van de parochiezaal’: gebouw wordt vlak voor afbraak nog omgebouwd tot escaperoom
  Zandhoven

  ‘Verbreek de vloek van de parochie­zaal’: gebouw wordt vlak voor afbraak nog omgebouwd tot escaperoom

  In de zomervakantie kan iedereen die van raadsels en puzzels houdt de ‘Vloek van de Parochiezaal’ proberen te verbreken. Parochiezaal Sint-Jozef in de Amelbergastraat maakt binnenkort plaats voor het nieuwe vrijetijdscentrum, dus wilde de gemeente op een bijzondere manier afscheid nemen van de zaal. Ze wordt namelijk voor twee maanden omgetoverd tot een pop-up escape room. Ruben (22) en Lore (23) werkten de escape room uit. “Veel Zandhovenaren hebben mooie herinneringen aan de parochiezaal, dus krijgt ze een mooi afscheid.”
 1. Slagboom Reebergenlaan voor de zoveelste keer stuk, burgemeester overweegt camera in de plaats
  Zandhoven

  Slagboom Reebergen­laan voor de zoveelste keer stuk, burgemees­ter overweegt camera in de plaats

  Een goede drie maanden staat de beruchte slagboom in de Reebergenlaan om sluipverkeer te weren, maar we zijn de tel kwijt hoe vaak het ding al stuk is geweest. Er reden al meermaals fietsers tegen, maar ook auto’s en tractors moeten het ontgelden. Ook deze week hangt de slagboom er gehavend bij nadat een tractor ertegen reed. “De slagboom blijft nog wel even staan, maar ik bespreek binnenkort met mijn collega’s van Vorselaar of een camera geen beter idee is”, aldus burgemeester van Zandhoven Luc Van Hove (CD&V).
 1. Mariakapelletje uit 1953 van sloop gered: “Door papa gebouwd nadat mama ernstig ziek was”
  Oelegem/Massenhoven/Brasschaat

  Mariakapel­le­tje uit 1953 van sloop gered: “Door papa gebouwd nadat mama ernstig ziek was”

  Een bijzonder Onze-Lieve-Vrouwekapelletje in Ranst is van de sloop gered. Het kapelletje stond in de Vlotstraat en dreigde afgebroken te worden voor een nieuwproject. Maar dat was buiten enkele buurtbewoners en sympathisanten gerekend. Zij schakelden de gemeente in en met vereende krachten werd het kapelletje gered. Tot grote blijdschap van de kinderen van het koppel die het in 1953 liet bouwen. “Hier komt het echt wel tot zijn recht”, glundert Rita Peeters.