Het gemeentehuis van Wuustwezel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel. © Toon Verheijen

Wuustwezel laat inwoners meedromen op www.wuustwezelwenst.be

Het gemeentebestuur start op 1 juni met de campagne ‘Wuustwezel Wenst’ waarbij inwoners hun ideeën over de toekomst van Wuustwezel en uiteraard de deeldorpen kwijt kunnen.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Uitbater gesloten tabakswinkel eist dat andere verkopers van tabakswaar producten afschermen: “Als zij die op de gewone manier mogen verkopen, is dat oneerlijke concurrentie”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  Uitbater gesloten tabakswin­kel eist dat andere verkopers van tabakswaar producten afschermen: “Als zij die op de gewone manier mogen verkopen, is dat oneerlijke concurren­tie”

  De uitbater van een tabakswinkel in Baarle-Hertog eist dat de gemeente het ministerieel besluit van 1 november strikt toepast. Pieter Loots wil niet dat zijn winkel weer opengaat, maar vraagt wel dat ook dagbladhandels en shops aan tankstations niet langer vrij tabak mogen verkopen. “Het gaat hier om niet-essentiële producten en die moeten afgeschermd worden”, klinkt het resoluut. Zowel bij de gemeente, als Binnenlandse Zaken, als het Crisiscentrum als FOD Economie weten ze voorlopig niet hoe te reageren. “Het probleem is complexer dan we dachten”, aldus de FOD Economie.
 1. Bizarre herdenking Vlaams Belangster aan graf SS’er ook gefilmd, partij start intern onderzoek
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Bizarre herdenking Vlaams Belangster aan graf SS’er ook gefilmd, partij start intern onderzoek

  Een bericht op Instagram en Twitter van Carrera Neefs uit Wuustwezel zorgt voor de nodige beroering. Ze postte op 11 november een bericht dat ze bloemen was gaan neerleggen aan het graf van Willem Heubel, een SS-soldaat. Carrera Neefs wil zelf niet reageren. Vlaams Belang zegt zelf ‘verveeld' te zitten met de zaak. Later verklaarden ze met een intern onderzoek te starten.
 2. Van café tot feesttempel voor 576 mensen: nieuwe Zwarte Ruiter opent na lockdown
  PREMIUM
  Turnhout

  Van café tot feesttem­pel voor 576 mensen: nieuwe Zwarte Ruiter opent na lockdown

  Einde verhaal voor de pop-up van café De Zwarte Ruiter in Turnhout. Maar geen nood. Na de lockdown openen Tom Antonis en Dries Verdick hun langverwachte nieuwe café op de vertrouwde locatie. Al is feesttempel voortaan een beter woord dan café. De Zwarte Ruiter wordt een combinatie van bruine kroeg, feestzaal en trendy bar. “Met een totale capaciteit van 576 mensen.” Wij kregen alvast een rondleiding.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas