Het gemeentehuis van Wuustwezel
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel © Toon Verheijen

Wuustwezel blijft groeien en nadert de kaap van 22.000 inwoners

WuustwezelDe gemeente Wuustwezel blijft groeien. Op 31 december 2021 stond de teller op 21.539 inwoners. Dat zijn er 190 meer dan een jaar eerder. Het merendeel van die nieuwe inwoners ging in Loenhout wonen.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Gemeenteschool Klim Op blijft zelfstandig bestaan: “We moeten meer uitgaan van onze eigen fierheid”
  Gooreind

  Gemeente­school Klim Op blijft zelfstan­dig bestaan: “We moeten meer uitgaan van onze eigen fierheid”

  De gemeenteschool Klim Op in Gooreind blijft dan toch zelfstandig bestaan. De gemeente besliste eind 2021 om een onderzoek te starten om te bekijken of een samenwerking of zelfs een fusie met het GO! of Mater Dei een optie was. Maar door vele reacties van ouders kwam het schoolteam en het gemeentebestuur tot de conclusie dat ze toch blijven uitgaan van de eigen sterkte. “Via gesprekken met ouders ontdekten we dat er toch een echt ‘wij-gevoel’ heerst en dat moeten we koesteren.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.