De gemeente gaat 1,2 miljoen euro investeren in een waterdoorlatende verharding.
Volledig scherm
De gemeente gaat 1,2 miljoen euro investeren in een waterdoorlatende verharding. © RV

Woonzone met bosrijk karakter krijgt waterdoorlatende wegverharding

WuustwezelDe gemeente Wuustwezel investeert in 2022 zo’n 1,2 miljoen euro investeren in een waterdoorlatende wegverharding in de woonzone met bosrijk karakter rond de Bleken. Het gaat om twee kilometer verharding in vier straten. “We wilden wachten totdat er riolering komt in die straten, maar dat kan nog vele jaren duren”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren. 

 1. Deze tien horecazaken zagen in 2021 het levenslicht, ondanks alle coronamaatregelen: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Deze tien horecaza­ken zagen in 2021 het levens­licht, ondanks alle coronamaat­re­ge­len: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”

  2021 was, net als 2020, niét het jaar van de horeca. Er passeerden een heleboel regels: enkel terrassen open tot 22 uur, binnen- en buitenruimtes open tot 23.30 uur, een ‘nachtklok’ tot 1 uur ‘s nachts, een sluitingsuur om 23 uur... Toch zagen deze moedige ondernemers hun kans schoon om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecazaak openen in Antwerpen. “Er waren wel een aantal sceptici”, klinkt het bij Koen en Niki van restaurant Nage, “maar we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”
 2. Grote Willi, een lichtgevende reus van 6 meter, brengt ode aan de zorg en maakt kniebuiging aan wzc Vesalius en AZ Klina
  Wuustwezel/Brasschaat

  Grote Willi, een lichtgeven­de reus van 6 meter, brengt ode aan de zorg en maakt kniebui­ging aan wzc Vesalius en AZ Klina

  De Landelijke Gilde Wuustwezel heeft donderdagavond een ode gebracht aan de zorg. De leden trokken met hun lichtwagen Grote Willi, een wandelende reus van 6 meter hoog, naar het wzc Vesalius en AZ Klina in Brasschaat om hem daar een kniebuiging te maken. Het personeel reageerde enorm aangedaan. Grote Willi is het eerbetoon aan Willi Theirs die in 2016 overleed, maar als eerste een schets maakte voor de reus.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”
  Essen

  N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”

  Oppositiepartij N-VA/PLE pleit voor een hardere aanpak van de overlast in de gemeente. Ze doen dat naar aanleiding van de brandbommen die tijdens oudjaar werden afgestoken op twee plaatsen in de gemeente. Maar ook naar aanleiding van de aanhoudende overlast in de stationsomgeving. “Een hardere aanpak van de politie is nodig, maar we moeten ook inzetten op preventie. In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”, klinkt het bij Tom Bevers, Dirk Smout en Geert Vandekeybus.