Familie Aertsen op één van de grasbalen in roze plastic. V.l.n.r.: medewerkster Kobi Barschow (24), Mieke Aertsen (32), Sofie Aertsen (31) met haar tweelingzoontjes Lex (4) en Leon (4), en Jan Aertsen (56)
Volledig scherm
Familie Aertsen op één van de grasbalen in roze plastic. V.l.n.r.: medewerkster Kobi Barschow (24), Mieke Aertsen (32), Sofie Aertsen (31) met haar tweelingzoontjes Lex (4) en Leon (4), en Jan Aertsen (56) © emz

Waarom grasbalen in Loenhout plots gewikkeld zijn in roze plastic: “Al drie vrouwen van collega’s gestorven aan die ziekte”

LoenhoutIn de velden aan Het Boerenijsje in Loenhout (Wuustwezel) springen de grasbalen in het oog. Niet omdat ze gigantisch groot zijn, maar wel vanwege de roze plastic errond. Het initiatief komt van Annie Rombouts (58), die samen met haar man Jos Van Dijck (59) werken in opdracht van boeren uitvoert. Per rol roos plastic gaat er drie euro naar instellingen die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. “Het is een eerbetoon aan drie vrouwen van collega-loonwerkers uit de buurt, die we aan kanker verloren zijn”, vertelt Annie. 

 1. Conciërge Universiteit Antwerpen opgepakt: “Verhandelde drugs vanuit conciërgewoning in bijzijn van kinderen”
  ANTWERPEN

  Conciërge Universi­teit Antwerpen opgepakt: “Verhandel­de drugs vanuit conciërge­wo­ning in bijzijn van kinderen”

  De Antwerpse politie heeft de conciërge van Campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen gearresteerd. Ook zijn vrouw is door de politie meegenomen. Het koppel zou op de parking en in de omgeving van de conciërgewoning drugs verhandeld hebben. “Dit is absoluut niet iets waarmee je als universiteit mee geassocieerd wil worden en betreuren dit erg", zegt woordvoerder Peter De Meyer. Het klantenbestand van de conciërge bestond zeker uit enkele studenten, maar ook heel wat buitenstaanders.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.