Op de foto achteraan van links naar rechts: Bent en Fonne, vooraan van links naar rechts: Sete, Rein, Lou, Cisse, Nelles en Margo
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto achteraan van links naar rechts: Bent en Fonne, vooraan van links naar rechts: Sete, Rein, Lou, Cisse, Nelles en Margo © RV

Vriendjes verkopen ‘Warme Kaartjes’ voor hun zieke kameraadjes Lou en Sete: “We willen nog heel lang samen met hen plezier maken”

LoenhoutZes vriendjes uit Loenhout hebben ook dit jaar weer besloten om deze najaarsperiode zelfgemaakte ‘Warme Kaartjes’ te verkopen. De opbrengst van hun geweldige actie gaat naar hun zieke kameraadjes Lou (9) en Sete (11), die allebei aan een zeldzame ziekte lijden. De twee vorige jaren bracht hun actie respectievelijk 3.115 en 5.000 euro op. “We hopen stiekem dat we zelfs meer kunnen ophalen”, zeggen ‘De Zes’ die hier hun warme actie toelichten.

 1. Vlaams Belang grijpt in bij lokale afdeling in Brecht: nieuw bestuur zonder huidige raadsleden, twee huidige vrouwelijke raadsleden mogen niet meer mee opkomen bij volgende verkiezingen
  Brecht

  Vlaams Belang grijpt in bij lokale afdeling in Brecht: nieuw bestuur zonder huidige raadsleden, twee huidige vrouwelij­ke raadsleden mogen niet meer mee opkomen bij volgende verkiezin­gen

  Vlaams Belang Brecht stelt begin februari – wanneer Tom Van Grieken op bezoek komt - het nieuwe lokale partijbestuur voor. Patrick Van Assche blijft het aanspreekpunt over inhoudelijke punten voor de gemeenteraad, maar zal ook niet meer in het bestuur zitten. De partij heeft ook beslist om voor de verkiezingen van oktober 2024 géén beroep te doen op de huidige twee andere raadsleden Marianne Van den Lemmer en Christel Van Akeleyen. Ilse De Beuckelaer stapte eerder deze legislatuur zelf uit de partij.
 1. Suzan & Freek, Niels Destadsbader en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”
  Hoogstraten

  Suzan & Freek, Niels Destadsba­der en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”

  De organisatoren van Grenspop hebben de line-up bekendgemaakt voor de tweede editie. Naast Margriet Hermans en Mama’s Jasje, komen ook Niels Destadsbader, Suzan & Freek en de Dinky Toys optreden. Die laatste maakt nog eens een comeback. Afsluiten doen Ilsen & Verhulst. Op de kidsdag komen Nachtwacht en Mega Mindy optreden en wordt de festivalweide omgetoverd in een speelparadijs voor kinderen. “We wilden een festival waar iedereen zich goed kan voelen”, vertelt Stephanie Cools.
 2. Christel Van Akeleyen (Vlaams Belang) weigert de handdoek te gooien: “Ik zal tot 2024 als lid van Vlaams Belang blijven zetelen en ons nieuw bestuur? Dat neem ik niet serieus”
  Brecht

  Christel Van Akeleyen (Vlaams Belang) weigert de handdoek te gooien: “Ik zal tot 2024 als lid van Vlaams Belang blijven zetelen en ons nieuw bestuur? Dat neem ik niet serieus”

  Christel Van Akeleyen reageert verbaast op het nieuws dat regionaal voorzitter van Vlaams Belang Wouter Bollansée woensdag bekendmaakte. Ze neemt naar eigen zeggen het nieuwe bestuur niet serieus en blijft volgens haar ook voorzitster. “Ik blijf zeker tot het einde van de legislatuur voor Vlaams Belang zetelen”, klinkt het. “En dat nieuwe bestuur? Dat is zelfs niet volgens de officiële statuten van Vlaams Belang verlopen.”