Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Hans Verbeke

Voorlopig nog geen winterprik, maar gemeente heeft strooiplan klaar

WuustwezelVan een stevige winterprik zijn we voorlopig gespaard gebleven, maar de gemeente is wel voorbereid moest het een van de dagen of weken zich voordoen. Er is een duidelijk strooiplan opgesteld.

 1. Steel Dreams uit Essen opent pop-up in Knokke: “Kuststreek heeft een grote renovatiemarkt waar wij op mikken”
  Essen/Knokke

  Steel Dreams uit Essen opent pop-up in Knokke: “Kuststreek heeft een grote renovatie­markt waar wij op mikken”

  Het jonge bedrijf Steel Dreams uit Essen (provincie Antwerpen, red) van Nick Van Linden en Anky Van Wesenbeeck groeide op enkele jaren uit van een tweemanszaak naar een kleine KMO met ondertussen 14 werknemers. In heel Vlaanderen worden huizen en bedrijven voorzien van smeedwerk op maat. Een puur ambachtsbedrijf dat nu een volgende stap zet in de groei: een conceptstore in… jawel Knokke. “Mensen kiezen bij renovatie meer en meer voor accenten in staal en de kuststreek heeft nog een grote renovatiemarkt”, klinkt het. Op 28 en 29 mei is er een openingsreceptie voorzien.
 1. Zorgpunt Grens moet zorg dichter bij de inwoners brengen: “We moeten als AZ KLina buiten de muren van het ziekenhuis kijken”
  Essen

  Zorgpunt Grens moet zorg dichter bij de inwoners brengen: “We moeten als AZ KLina buiten de muren van het ziekenhuis kijken”

  Het Zorgpunt Grens draait stilaan op volle toeren. Inwoners van Essen en de randgemeenten kunnen er nu al terecht voor onder meer wondzorg, orthopedie of bloedafnames. In de toekomst wil AZ Klina, die de organisatie op zich neemt, het aanbod nog uitbreiden. “Belangrijk daarbij is ook dat we over de grens durven kijken”, zegt algemeen directeur/dokter Joost Baert van AZ Klina.
 2. Van een houtbrander tot een glasblazer: deze 7 kunstenaars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van een houtbran­der tot een glasblazer: deze 7 kunste­naars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen

  Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei vindt Atelier In Beeld voor de allereerste keer live plaats. Het hele weekend lang kan je in meer dan 1.300 ateliers over heel Vlaanderen beeldende kunst ontdekken op de plaatsen waar ze wordt gemaakt. In totaal doen zo’n 2.000 kunstenaars mee. Wij selecteerden voor jou 7 ateliers in de ruime regio rond Antwerpen die je zeker moet bezoeken.