Juf Julia woont in Maria-ter-Heide. Ze gaf bijna veertig jaar les waarvan tussen 1969 en 1993 in ‘t Scholeke.
Volledig scherm
Juf Julia woont in Maria-ter-Heide. Ze gaf bijna veertig jaar les waarvan tussen 1969 en 1993 in ‘t Scholeke. © Klaas De Scheirder

‘t Scholeke blaast 50 kaarsjes uit en juf Julia was 19 jaar de enige kleuterjuf: “Ik zou het zo opnieuw doen”

Kleuterschool ’t Scholeke in Gooreind blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en als er dan één iemand in de bloemetjes gezet moet worden, is het juf Julia (80) wel. Negentien jaar lang was ze de enige juf op de school. Spijt heeft ze er niet van. “Ik zou het zo opnieuw doen. Eens een juffrouw, altijd een juffrouw.”

2 reacties

 • Robby De Meutter

  3 jaar geleden
  Die heb ik ook nog even gehad maar dan in Wuustwezel. Foto's zijn trouwens ook vanuit de basisschool Wuustwezel.
 • jean Schellekens

  3 jaar geleden
  Zo maken ze er niet veel meer!
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Ayano, het bedrijf dat miljoenen glazen en flessen ontwerpt en decoreert: “Wij produceren het glaswerk voor Kwak, Karmeliet en Kikkoman”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Meer

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Ayano, het bedrijf dat miljoenen glazen en flessen ontwerpt en decoreert: “Wij produceren het glaswerk voor Kwak, Karmeliet en Kikkoman”

  Iedereen moet toch wel eens het gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? In China of Amerika? Of ergens op een industrieterrein in een grootstad? Wel, er zijn zo van die uitzonderingen. Echte Kempense Kleppers maken producten die we dagelijks in in onze handen hebben en misschien zelfs wel over de wereld verspreid zitten. Vandaag: Ayano, ontwerper en producent en decorateur van bier- en andere glazen, flessen en porselein uit Meer (Hoogstraten).