Ook de allerjongsten uit de gemeente Wuustwezel droegen hun steentje bij op de plantactie op het evenementenplein.
Volledig scherm
Ook de allerjongsten uit de gemeente Wuustwezel droegen hun steentje bij op de plantactie op het evenementenplein. © Ewoud Meeusen

Storm Dennis of niet, inwoners planten bomen op evenementenweide

Ondanks de stormwinden van Dennis zakten heel wat inwoners van de gemeente Wuustwezel af naar de evenementenweide. Daar werdenafgelopen zondagnamiddag duizend nieuwe bomen geplant om het landschap te herstellen. Ook de oudste imker van het dorp kwam een handje toesteken. “De nieuwe aanplantingen zullen ook het bijenbestand ten goede komen”, zegt Pieter Roelands (86).

 1. Taeymans Coffee Roasters organiseert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingwebshop Loreline: “We willen hier gezelligheid brengen”
  Hoogstraten

  Taeymans Coffee Roasters organi­seert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingweb­shop Loreline: “We willen hier gezellig­heid brengen”

  Jurgen Taeymans van Taeymans Coffee Roasters organiseert in de weekends van 10, 11 en 17, 18 december een grote kerstmarkt in en rond zijn winkel aan de Meerseweg. Een twintigtal lokale handelaars en kunstenaars hebben al toegezegd om een of meerdere dagen te komen. Tegelijkertijd hebben de zussen Pauline en Annelore Broos er hun pop-upwinkel Loreline geopend met de hulp van mama Marleen. “Kerst is de tijd van gezelligheid en dat willen we hier creëren”, klinkt het.
 1. Buurtbewoners Venhoef zijn vandalisme, vuurwerkbommetjes en drugsdealen beu: “We durven ‘s avonds niet meer buiten komen”
  PREMIUM
  Minderhout

  Buurtbewo­ners Venhoef zijn vandalisme, vuurwerk­bom­me­tjes en drugsdea­len beu: “We durven ‘s avonds niet meer buiten komen”

  Heel wat bewoners van de Venhoef zijn de veelvuldige overlast in de buurt beu. Knalvuurwerk, kleine brandstichtingen, vandalisme, dealen en drugsgebruik zijn er sinds geruime tijd schering en inslag aan het gebouw dat enkele jaren geleden werd geplaatst op het plein. Enkele van de bewoners durven ’s avonds niet meer buiten en anderen hebben een eigen buurtnetwerk opgestart om alles in de gaten te houden. “We vrezen dat dit ooit fout gaat aflopen, want bij veel mensen begint het geduld op te geraken”, klinkt het.
 2. MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboortedorp Meer en zijn Hoogstraten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpareltje”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboorte­dorp Meer en zijn Hoogstra­ten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpa­rel­tje”

  Burgemeester Marc Van Aperen (66) is opgegroeid in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten. Zijn geboortedorp draagt hij een warm hart toe, maar ook op andere plaatsen in de stad voelt hij zich meer dan thuis. Marc neemt ons mee naar enkele mooie plaatsen en kijkt ook met een nostalgische blik naar het verleden. Het Begijnhof, het klooster in Meer, de rivier de Mark in Meersel-Dreef...
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.