Ook de allerjongsten uit de gemeente Wuustwezel droegen hun steentje bij op de plantactie op het evenementenplein.
Volledig scherm
Ook de allerjongsten uit de gemeente Wuustwezel droegen hun steentje bij op de plantactie op het evenementenplein. © Ewoud Meeusen

Storm Dennis of niet, inwoners planten bomen op evenementenweide

Ondanks de stormwinden van Dennis zakten heel wat inwoners van de gemeente Wuustwezel af naar de evenementenweide. Daar werdenafgelopen zondagnamiddag duizend nieuwe bomen geplant om het landschap te herstellen. Ook de oudste imker van het dorp kwam een handje toesteken. “De nieuwe aanplantingen zullen ook het bijenbestand ten goede komen”, zegt Pieter Roelands (86).

 1. De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewinkel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”
  Wuustwezel

  De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewin­kel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”

  De Groene Boerderij in Wuustwezel wil de eerste verjaardag van de hoevewinkel op een originele manier vieren. Wie het gewicht kan raden van de mascotte Bert, maakt kans op een vooral smaakvolle prijs. De Groene Boerderij is een volledig biologisch bedrijf waar varkens nog mogen rondlopen. Bevallen doen de zeugen ook niet in een kooi, maar in een omgeving waar ze veel bewegingsruimte hebben. “De overschakeling vijftien jaar geleden hebben we ons nooit beklaagd”, zegt zaakvoerder Raf Francken.
 1. De coronacijfers in Wuustwezel van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wuustwezel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 37. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wuustwezel komt dat getal nu op 174 te liggen. Wuustwezel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Armeense actievoerders blokkeren grensovergang E19 in Meer
  Hoogstraten

  Armeense actievoer­ders blokkeren grensover­gang E19 in Meer

  Armeense actievoerders blokkeerden vrijdagmorgen aan de grensovergang in Maasmechelen, Meer en Rekkem een tijdlang de snelweg. Nadat ze in colonne reden, vertraagden ze en stapten uit. Met de actie vragen ze dat Europa tussenkomt in het conflict in het omstreden gebied Nagorno-Karabach. Armenië en Azerbeidzjan vechten daar al sinds 27 september een bloedige oorlog uit. Na een interview met Het Laatste Nieuws vertrokken de actievoerders aan de grensovergang in Meer.
 3. Fotograaf Mats Palinckx (23) brengt de emotie van het veldrijden tot leven in beklijvend fotoboek ‘Rhino’
  Wuustwezel/Hoogstraten/Rijkevorsel

  Fotograaf Mats Palinckx (23) brengt de emotie van het veldrijden tot leven in beklijvend fotoboek ‘Rhino’

  Freelance fotograaf Mats Palinckx (23) heeft zijn passie voor het wielrennen omgezet in een prachtig fotoboek rond het veldrijden. In tientallen foto’s probeert hij de emoties van de sport tot leven te brengen. “Normaal breng ik evenementen, festivals en sportwedstrijden in beeld, maar dat was door de coronacrisis allemaal stilgevallen. Zuur, maar het gaf me wel tijd om dit droomproject te realiseren”, zegt Mats fier.