Hilde in haar nieuw winkeltje in Wuustwezel, genoemd naar haar twee dochters.
Volledig scherm
Hilde in haar nieuw winkeltje in Wuustwezel, genoemd naar haar twee dochters. © Klaas De Scheirder

RosadiLuna opent dit weekend: “Ons ‘ijsbolleke’ rijdt niet, dus dit is het perfecte moment”

Dit weekend opent in Wuustwezel de gloednieuwe ijsbar RosadiLuna van Hilde Chantrain. Tijdens de zomer staat ze met haar gelijknamige ‘ijsbolleke’ RosadiLuna meestal achter de schermen bij enkele grote festivals zoals Tomorrowland en Rock Werchter, maar aangezien corona roet in het eten gooit, streeft Hilde een andere grote droom na: een eigen ijssalonnetje.

 1. Vicewereldkampioen Marten Van Riel verlaat Canadese succescoach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”
  Triatlon

  Vicewereld­kam­pi­oen Marten Van Riel verlaat Canadese succes­coach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”

  Het nieuwe triatlonseizoen laat nog even op zich wachten, maar toch zijn de Belgische topatleten al volop met hun voorbereiding bezig. Nadat begin deze week uitlekte dat Pieter Heemeryck niet langer samenwerkt met Frederik Van Lierde als coach, maakt nu ook vicewereldkampioen Marten Van Riel bekend dat hij de stal van de Canadese topcoach Joel Filliol verlaat om in zee te gaan met onze landgenoot Glenn Poleunis en zijn PTC-team.
 2. N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”
  Essen

  N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”

  Oppositiepartij N-VA/PLE pleit voor een hardere aanpak van de overlast in de gemeente. Ze doen dat naar aanleiding van de brandbommen die tijdens oudjaar werden afgestoken op twee plaatsen in de gemeente. Maar ook naar aanleiding van de aanhoudende overlast in de stationsomgeving. “Een hardere aanpak van de politie is nodig, maar we moeten ook inzetten op preventie. In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”, klinkt het bij Tom Bevers, Dirk Smout en Geert Vandekeybus.
 1. Doodgeschoten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddetentie en onder psychiatrische begeleiding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”
  PREMIUM
  Brecht

  Doodgescho­ten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddeten­tie en onder psychiatri­sche begelei­ding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”

  De 21-jarige Rotterdammer Kenneth B. die woensdag overleed na de schietpartij in Sint-Lenaarts zat al sinds de lente van 2018 in jeugddetentie in de instelling Den Hey-Acker in Breda. Hij kreeg daar ook behandeling voor zijn psychische stoornis. Die straf kreeg hij opgelegd voor onder meer een overval, poging tot mishandeling, weerspannigheid, afpersing en doodsbedreiging. De maatregel werd in 2020 nog eens met twee jaar verlengd. Maar volgens zijn advocate ging het stilletjes aan de goede weg op.
 2. Verloren Maandag: 5x appelbollen en worstenbroden met een twist in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Verloren Maandag: 5x appelbol­len en worstenbro­den met een twist in de provincie Antwerpen

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in heel de provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar een ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou enkele bakkers uit waar je naast de traditionele lekkernijen ook speciale varianten kan kopen.