Raf Rombouts tussen zijn theeplantjes.
Volledig scherm
Raf Rombouts tussen zijn theeplantjes. © Klaas De Scheirder

Raf (40) start eerste theeplantage in Vlaanderen: “De echte smaak van Sri Lanka en India in je kopje”

LoenhoutWie thee zegt, denkt meteen aan Sri Lanka of India, maar tegen het einde van het jaar hoopt Raf Rombouts uit Loenhout met een eigen thee op de markt te komen. In één van zijn serres staan sinds kort zo’n 60.000 theeplanten. “En zeggen dat thee vroeger iets was dat ik alleen vaag kende van bij het ontbijt”, zegt Raf. 

 1. Lokaal bestuur schrijft advies rond stikstofplan na gesprekken met boeren en GALANT, Vlaams Belang reageert ontgoocheld
  PREMIUM
  Kalmthout

  Lokaal bestuur schrijft advies rond stikstof­plan na gesprekken met boeren en GALANT, Vlaams Belang reageert ontgoo­cheld

  De gemeente Kalmthout kreeg in totaal 163 bezwaren naar aanleiding van het stikstofakkoord. Op basis daarvan heeft de gemeente een negen punten tellend advies overgemaakt aan de Vlaamse regering. Oppositiepartij Vlaams Belang zegt ontgoocheld te zijn en zegt dat de boeren niet voldoende steun krijgen. Schepen van Landbouw Sandra Hoppenbrouwers en burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) weerleggen. “Wij hopen dus van harte dat de Vlaamse Regering ons advies meeneemt voor de herziening van het Stikstofakkoord want zoals het nu voorligt is het niet leefbaar voor de landbouwers.”
 2. Trappistinnen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwinkel: “En we krijgen binnenkort een televisieploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”
  PREMIUM
  Brecht

  Trappistin­nen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwin­kel: “En we krijgen binnenkort een televisie­ploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”

  De Trappistinnen in Brecht organiseren komend weekend opnieuw (5, 6 en 7 augustus) hun alombekende zomerwinkel. Voor de veertiende keer alweer en deze keer zonder de coronabeperkende maatregelen. Zuster Katharina verwacht om en bij de 2.500 bezoekers verspreid over de drie dagen. En de kloosterorde krijgt binnenkort nog wat buitenlandse aandacht, want zowel een Duitse als een Poolse televisiezender willen een reportage komen maken.