Een archiefbeeld uit een van de vorige edities van de Bloemencorso.
Volledig scherm
Een archiefbeeld uit een van de vorige edities van de Bloemencorso. © Laenen

Opnieuw aftellen naar grootste bloemencorso van ons land: “Meer dan ooit willen we iedereen verbazen met onze ontwerpen”

LoenhoutHet is weer aftellen geblazen naar hét jaarlijkse hoogtepunt in Loenhout en verre omstreken. De Bloemencorso mag weer doorgaan na een rustpauze van een jaar. Tijd om letterlijk en figuurlijk de bloemetjes weer buiten te zetten voor de 69ste editie van de grootste bloemencorso van ons land. 

 1. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 2. Eén van de eerste grote evenementen na de lockdown: Bloemencorso gaat uit op 13 september (als er geen nieuwe golf komt)

  Eén van de eerste grote evenemen­ten na de lockdown: Bloemencor­so gaat uit op 13 september (als er geen nieuwe golf komt)

  Liefhebbers van de Bloemencorso in Loenhout – en die zijn meestal toch met zo’n 15.000 – kunnen opgelucht ademhalen. De organisatie heeft van de gemeente groen licht gekregen. Het één van de eerste grote evenementen na de lockdown. “Natuurlijk komen er aanpassingen”, zegt voorzitter Herman Verschraegen. “Maar nieuw dit jaar: iedereen die wil, mag meedoen. Bouw dus gerust zelf thuis een wagentje.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 4. Buurtschap De Notelaar bouwt toch corsowagen: “Zondag zetten we er letterlijk de zorgsector mee in de bloemetjes”

  Buurtschap De Notelaar bouwt toch corsowagen: “Zondag zetten we er letterlijk de zorgsector mee in de bloemetjes”

  Het zijn vreemde tijden voor de inwoners van Loenhout, want dit weekend had normaal gezien alles in het teken gestaan van dé jaarlijkse hoogmis: de Bloemencorso in Loenhout. Maar kijk, bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom plannen verschillende buurtschappen toch wat activiteiten. Het meest indrukwekkende: de geheime corsowagen van De Notelaar waarmee ze zondag letterlijk de zorgsector in de bloemetjes willen zetten.