Hedwig Van Roy maakte van Clics een groot succesverhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Hedwig Van Roy maakte van Clics een groot succesverhaal. © Klaas De Scheirder

KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

WuustwezelVele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de (led)schermen bij Q-lite: “Die groene apothekerskruisen... Dan valt bij de meesten hun frank”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de (led)schermen bij Q-lite: “Die groene apothekers­krui­sen... Dan valt bij de meesten hun frank”

  Iedereen moet toch wel eens het gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? In China of Amerika? Of ergens op een industrieterrein in een grootstad? Wel, er zijn zo van die uitzonderingen. Echte Kempense Kleppers, die producten maken die we alle dagen wel ergens zien. Vandaag: Q-lite in Baarle-Hertog. Ongetwijfeld heeft u al getuurd naar een ledscherm van dat bedrijf, waar de landsgrens dwars door het atelier loopt.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Ayano, het bedrijf dat miljoenen glazen en flessen ontwerpt en decoreert: “Wij produceren het glaswerk voor Kwak, Karmeliet en Kikkoman”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Meer

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Ayano, het bedrijf dat miljoenen glazen en flessen ontwerpt en decoreert: “Wij produceren het glaswerk voor Kwak, Karmeliet en Kikkoman”

  Iedereen moet toch wel eens het gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? In China of Amerika? Of ergens op een industrieterrein in een grootstad? Wel, er zijn zo van die uitzonderingen. Echte Kempense Kleppers maken producten die we dagelijks in in onze handen hebben en misschien zelfs wel over de wereld verspreid zitten. Vandaag: Ayano, ontwerper en producent en decorateur van bier- en andere glazen, flessen en porselein uit Meer (Hoogstraten).
 3. Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckhoven voor lezing
  Brecht

  Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckho­ven voor lezing

  Het regionaal praatcafé ‘Dwaallicht’ maakt dementie bespreekbaar. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeenten Zandhoven, Zoersel, Malle, Brecht en Schilde. Dwaallicht ontvangt op donderdag 23 maart om 19 uur Christine Van Broeckhoven in dienstencentrum Het Sluisken op de Gasthuisstraat in Brecht. De professor in moleculaire biologie en genetica aan de Universiteit Antwerpen komt vertellen hoe ver de wetenschap staat met dementie en de ziekte van Alzheimer. Deelnemen aan de lezing is gratis, al kan je best op voorhand inschrijven via info@dwaallicht.be of via het nummer 04 79 96 38 22.