Grote Willi bracht een ode aan de zorg aan het wzc Vesalius in Brasschaat.
Volledig scherm
Grote Willi bracht een ode aan de zorg aan het wzc Vesalius in Brasschaat. © Klaas De Scheirder

Grote Willi, een lichtgevende reus van 6 meter, brengt ode aan de zorg en maakt kniebuiging aan wzc Vesalius en AZ Klina

Wuustwezel/BrasschaatDe Landelijke Gilde Wuustwezel heeft donderdagavond een ode gebracht aan de zorg. De leden trokken met hun lichtwagen Grote Willi, een wandelende reus van 6 meter hoog, naar het wzc Vesalius en AZ Klina in Brasschaat om hem daar een kniebuiging te maken. Het personeel reageerde enorm aangedaan. Grote Willi is het eerbetoon aan Willi Theirs die in 2016 overleed, maar als eerste een schets maakte voor de reus.

 1. Ganzenbord, memory en verhaaltjes moeten kinderen aanmoedigen tanden goed te poetsen

  Ganzenbord, memory en verhaal­tjes moeten kinderen aanmoedi­gen tanden goed te poetsen

  De basisschool voor buitengewoon onderwijs Sint-Rafaël in Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) heeft maandag een bijzondere verjaardag gevierd op de Wereld Mondgezondheidsdag. Tuubje, de mascotte van het project rond dagelijks tanden poetsen, mocht één kaarsje uitblazen. Ter ere daarvan heeft initiatiefnemer Eerstelijnszone Voorkempen een educatieve mondgezondheidskoffer ontwikkeld. Maar liefst vijftig van die boxen zijn verkrijgbaar voor scholen voor buitengewoon onderwijs.
  Brecht
 2. Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”
  PREMIUM

  Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”

  Danser, acteur, scenarist: kies zelf maar hoe je Malik Mohammed (30) omschrijft. De Antwerpenaar heeft zijn eerste hoofdrol beet in Dertigers, maar misschien herken je hem nog van zijn overwinning bij So You Think You Can Dance in 2015? Wij spraken met hem over zijn kindertijd in Kenia, diversiteit in Antwerpen en hoe hij in de creatieve sector is beland. “Of ik een rolmodel ben? Dat weet ik niet. Maar ik hoop wel dat ik jongeren kan inspireren.”
  Antwerpen