De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet.
Volledig scherm
De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet. © Klaas De Scheirder

Gooreinds dorpsplein krijgt weer een nieuwe boom

Het dorpsplein van Gooreind is opnieuw opgefleurd met enkele bomen nadat vorige week in de tuin van de pastorie een meer dan honderd jaar oude beuk gerooid moest worden. In de plaats is maandag een Amerikaanse tulpenboom gepland.

 1. Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbroucke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

  Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbrou­c­ke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

  De nieuwe maatregel die vooral de cafés en bij uitbreiding de jeugd treffen, vallen overal in Vlaanderen in slechte aarde. Het deed Danny Vermeijen, leerkracht en vader, in de pen kruipen en vlijmscherp uithalen. “De jeugd komt niet naar café om het naar de kloten te helpen mijnheer Vandenbroucke. Alles wordt afgepakt van de jeugd. Heel de zomer was de provincie Antwerpen het kind van de rekening en de jeugd heeft zich supergoed gehouden aan het sluitingsuur van 23 uur.”
 2. Feestzaal Den Eyck heropent en zet meer in op restaurantgedeelte: “Overtuigd dat we deze moeilijke periode kunnen doorkomen”

  Feestzaal Den Eyck heropent en zet meer in op restaurant­ge­deel­te: “Overtuigd dat we deze moeilijke periode kunnen doorkomen”

  Na een sluiting van zowat twee maanden zijn Den Eyck in Kasterlee en E10 Hoeve in Brecht sinds kort weer geopend. Vooral in Den Eyck, dat normaal inzet op feesten en seminaries, gaat dat gepaard met enkele veranderingen: het restaurant is nu drie dagen in plaats van één dag geopend. De restaurantformule wordt uitgebreid en er komt een brunch- en sharingformule.
 3. De coronacijfers in Wuustwezel van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van dinsdag 13 oktober

  In Wuustwezel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 29 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wuustwezel op 137 te liggen. Omdat Wuustwezel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement