De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet.
Volledig scherm
De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet. © Klaas De Scheirder

Gooreinds dorpsplein krijgt weer een nieuwe boom

Het dorpsplein van Gooreind is opnieuw opgefleurd met enkele bomen nadat vorige week in de tuin van de pastorie een meer dan honderd jaar oude beuk gerooid moest worden. In de plaats is maandag een Amerikaanse tulpenboom gepland.

 1. De coronacijfers in Wuustwezel van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wuustwezel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 37. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wuustwezel komt dat getal nu op 174 te liggen. Wuustwezel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Armeense actievoerders blokkeren grensovergang E19 in Meer
  Hoogstraten

  Armeense actievoer­ders blokkeren grensover­gang E19 in Meer

  Armeense actievoerders blokkeerden vrijdagmorgen aan de grensovergang in Maasmechelen, Meer en Rekkem een tijdlang de snelweg. Nadat ze in colonne reden, vertraagden ze en stapten uit. Met de actie vragen ze dat Europa tussenkomt in het conflict in het omstreden gebied Nagorno-Karabach. Armenië en Azerbeidzjan vechten daar al sinds 27 september een bloedige oorlog uit. Na een interview met Het Laatste Nieuws vertrokken de actievoerders aan de grensovergang in Meer.