Het mobiele fietsenrek in Gooreind staat in de Theo Verellenlaan.
Volledig scherm
Het mobiele fietsenrek in Gooreind staat in de Theo Verellenlaan. © RV

Gooreind krijgt ook mobiel fietsenrek

GooreindDe inwoners van Gooreind kunnen nu ook gebruik maken van een mobiel fietsenrek. De gemeente heeft er eentje laten plaatsen in de Theo Verellenlaan. Eerder werd er ook al eentje in Wuustwezel geplaatst.

 1. Marc Herremans trekt volop kaart van Athletes For Hope: “Sportieve prestaties en geld inzamelen voor goed doel”
  Triatlon

  Marc Herremans trekt volop kaart van Athletes For Hope: “Sportieve prestaties en geld inzamelen voor goed doel”

  Het team van voormalig triatleet Marc Herremans gaat voortaan als Athletes for Hope door het leven. Zijn triatleten zullen met andere woorden niet meer onder de naam van het 185-team actief zijn. Met zijn vernieuwde triatlonteam, en bij uitbreiding zijn cyclocross- en bmx-team, wil Herremans niet alleen sportieve prestaties neerzetten, maar ook geld inzamelen voor het goede doel. Die goede doelen zijn onder meer de opening van de Athletes For Hope-revalidatieweide in mei en de aankoop van een kinderstaprobot tegen 2024.
 2. Kapellen stelt sporthal Putte ter beschikking als vaccinatiecentrum Eerstelijnszone Noorderkempen
  PREMIUM
  Kapellen

  Kapellen stelt sporthal Putte ter beschik­king als vaccinatie­cen­trum Eerste­lijns­zo­ne Noorderkem­pen

  De gemeente Kapellen schuift de sporthal in Putte-Kapellen naar voren als locatie voor centraal vaccinatiecentrum in de Eerstelijnszone Noorderkempen. Mocht de vaccinatie voor de inwoners van Kapellen toch gewoon in de gemeente zelf gebeuren, dan denkt het bestuur aan de fuifzaal Eskapade. “We hebben alvast een lijst gemeentelijke voertuigen en bestuurders klaar om burgers op te halen”, aldus burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld).
 3. Hartverwarmend: Kroatisch gezin uit Essen dat oproep deed naar spullen voor slachtoffers van de aardbeving in Kroatië wordt overstelpt met schenkingen: “Nu al zeker twee vrachtwagens vol”
  Essen

  Hartverwar­mend: Kroatisch gezin uit Essen dat oproep deed naar spullen voor slachtof­fers van de aardbeving in Kroatië wordt overstelpt met schenkin­gen: “Nu al zeker twee vrachtwa­gens vol”

  Heel wat mensen hebben in dit prille nieuwe jaar al meteen hun warme hart getoond. Een Kroatisch gezin uit Essen was zo hard geraakt door de aardbeving die hun moederland net voor de jaarwisseling teisterde, dat ze een oproep lanceerden om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. En met succes. “We zijn zo verrast door de hartverwarmende reacties. We kunnen volgende week al zeker met twee vrachtwagens vertrekken”, vertelt initiatiefneemster Kristina Stanic. Spullen mogen nog altijd binnengebracht worden bij tennisclub Rozenhof.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo