Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

Gemeenten denken erover na coronaterrassen te laten staan: “Duidelijke meerwaarde gebleken”

NoordrandHeel wat gemeente- en stadsbesturen stonden tijdens de coronacrisis toe dat horecazaken hun terrassen groter maakten en extra openbaar domein innamen. Her en der in Vlaanderen worden beslissingen genomen om die nu permanent te maken. In Wuustwezel, Brecht en Kalmthout staan ze er zeker voor open. “Leven en laten leven de horeca!”

 1. Nadat CD&V plots in gemeentebestuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitiewissel mogelijk
  PREMIUM
  Noordrand

  Nadat CD&V plots in gemeentebe­stuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitie­wis­sel mogelijk

  In Zoersel is gebruik gemaakt van het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’. CD&V komt er de coalitie versterken nadat eerder twee N-VA’ers opstapten. Het is daarmee de eerste gemeente in onze regio die dat toepast. Maar waar bestaat er nog een mogelijkheid dat er een coalitiewissel komt? Wij namen de tien andere gemeenten onder de loep.
 2. Maarten maakt roadtrip door Amerika en gaat op zoek naar de roots van hedendaagse muziek: “Blues had het etiket van duivelse muziek”
  Kalmthout/Wuustwezel

  Maarten maakt roadtrip door Amerika en gaat op zoek naar de roots van hedendaag­se muziek: “Blues had het etiket van duivelse muziek”

  Als kleine jongen was Maarten Schuermans (45) al gefascineerd door alles wat blues, jazz en country te maken had. Samen met Bjorn Eriksson en Alain Rylant trok hij in 2018 op roadtrip door het zuiden van Amerika op zoek naar de bron van de hedendaagse muziek. Een roadtrip die uiteindelijk uitmondde in een plaat ‘The Riverside Hotel’ én het boek ‘Des Duivels?’. Met een vraagteken, want is blues écht duivelse muziek?