Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Koen Moreau

Gemeente Wuustwezel wil sneldienst 641 behouden maar vangt bot bij De Lijn

GooreindHet verdwijnen van buslijn 641, de sneldienst van Wuustwezel naar Antwerpen, valt niet in goede aarde. De gemeente Wuustwezel zelf is ook meer dan vragende partij om de buslijn te behouden, maar vangt voorlopig bot. Vooral voor werknemers en studenten uit Gooreind die naar Antwerpen pendelen, is dit een stap achteruit. De Lijn zegt als argument dat de bus naar Brecht genomen kan worden om daar de trein te nemen.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Open Monumentendag: het noorden van Antwerpen heeft heel wat moois te bieden
  PREMIUM
  Noordrand

  Open Monumenten­dag: het noorden van Antwerpen heeft heel wat moois te bieden

  Liefhebbers van onroerend erfgoed kunnen zondag 12 september er opnieuw op uit trekken in het noorden van Antwerpen, want Open Monumentendag vindt opnieuw fysiek plaats na de digitale editie van 2020. Van Kalmthout tot Lillo en ook Brasschaat en Schilde: overal is er wel iets te bleven zoals de synagoge in Kalmthout, het Fort van Kapellen of het Poldermuseum in Lillo waar ook Mega Mindy haar politiekantoor ligt. Ontdek hier een greep uit wat Open Monumentendag u buiten de grootstad Antwerpen te bieden heeft.
 3. Onrust in Woonbos Wildert over plannen tot omvorming Kalmthoutse Heide tot Nationaal Park: “Wees gerust, tekenen geen blanco cheque”
  PREMIUM
  Essen/Kalmthout

  Onrust in Woonbos Wildert over plannen tot omvorming Kalmthout­se Heide tot Nationaal Park: “Wees gerust, tekenen geen blanco cheque”

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide wil zich kandidaat stellen om een Nationaal Park te worden en vraagt daarvoor ook het engagement van omliggende gemeenten. Het nieuws zorgt voor heel wat onrust op sociale media, want de bewoners van het Woonbos Wildert vrezen dat hun eigendommen minder waard zullen worden én dat hun woonrecht zal uitdoven. “Niets van waar”, zegt schepen Arno Aerden fors. “Nationaal Park is mooi, maar wij tekenen niet zomaar een blanco cheque.”