Amber Vermeiren trok er alvast zelf met de fiets op uit om wat onderzoek te verrichten.
Volledig scherm
Amber Vermeiren trok er alvast zelf met de fiets op uit om wat onderzoek te verrichten. © RV

Gemeente wil extra investeren in veiligere schoolroutes

Wuustwezel/Gooreind/LoenhoutDe gemeente Wuustwezel gaat onderzoeken op welke schoolroutes er nog verbeteringen kunnen aangebracht worden op het vlak van signalisatie of infrastructuur. Met een goed uitgewerkt dossier kan de gemeente daar zelfs een subsidie voor krijgen.

 1. Waarom grasbalen in Loenhout plots gewikkeld zijn in roze plastic: “Al drie vrouwen van collega’s gestorven aan die ziekte”
  Loenhout

  Waarom grasbalen in Loenhout plots gewikkeld zijn in roze plastic: “Al drie vrouwen van collega’s gestorven aan die ziekte”

  In de velden aan Het Boerenijsje in Loenhout (Wuustwezel) springen de grasbalen in het oog. Niet omdat ze gigantisch groot zijn, maar wel vanwege de roze plastic errond. Het initiatief komt van Annie Rombouts (58), die samen met haar man Jos Van Dijck (59) werken in opdracht van boeren uitvoert. Per rol roos plastic gaat er drie euro naar instellingen die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. “Het is een eerbetoon aan drie vrouwen van collega-loonwerkers uit de buurt, die we aan kanker verloren zijn”, vertelt Annie.
 2. Commissie Defensie van Kamer ondervraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Commissie Defensie van Kamer onder­vraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”

  CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh uit Kalmthout stelt zich vragen bij militaire schietoefeningen bij grote droogte. Samen met negen collega’s in de commissie Defensie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers ondervroeg hij minister van Defensie Dedonder (PS). “Er is veel aandacht voor brandbestrijding en dat brandweer heeft dat geweldig gedaan, maar eigenlijk moet het voorkomen van branden prioritair zijn”, zegt Jef Van den Bergh (CD&V). Opvallend: pas een kwartier na de brand was uitgebroken werd de brandweer op de hoogte gesteld.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek