Gemeente test energiezuinige kerstverlichting

De gemeente start dit jaar met een proefproject voor energiezuinige kerstverlichting. Het is wel de bedoeling in alle dorpskernen kerstsfeer te brengen.

 1. Buren krijgen dove Wout (6) op bezoek bij hun les Vlaamse Gebarentaal: “Ik ken al wel het gebaar voor steppen”
  PREMIUM

  Buren krijgen dove Wout (6) op bezoek bij hun les Vlaamse Gebaren­taal: “Ik ken al wel het gebaar voor steppen”

  Een tweede groep van 18 deelnemers heeft woensdagavond haar eerste les van de cursus gebarentaal gekregen in Wuustwezel. Die kwam er toen een aantal buren lieten weten dat ze wilden kunnen communiceren met de 6-jarige Wout uit Wuustwezel, die doof geboren werd. Ook Wout zelf kwam met zijn mama, papa en zusje een kijkje nemen op de start van de lessenreeks. Wat de vrolijke jongen ervan vindt dat buren en familie dit voor hem willen doen? “Heel leuk!”, gebaart hij.
 2. De coronacijfers in Wuustwezel van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wuustwezel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wuustwezel komt dat getal nu op 198 te liggen. Wuustwezel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.