De gemeente investeert opnieuw in een groener wagenpark.
Volledig scherm
De gemeente investeert opnieuw in een groener wagenpark. © Repro Toon Verheijen

Gemeente koopt drie nieuwe wagens op aardgas

De gemeente Wuustwezel neemt opnieuw drie wagens op aardgas in gebruik en het personeel krijgt elektrische fietsen ter beschikking. Op verschillende plaatsen in de gemeente worden ook fietsenstallingen geplaatst om inwoners vaker de auto te laten staan. 

 1. Politie controleert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dragen van mondmasker
  Brecht, Malle, Zoersel, Schilde

  Politie contro­leert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dra­gen van mondmasker

  De politiezone Voorkempen heeft maandagnamiddag tientallen bussen van De Lijn gecontroleerd om te kijken of alle reizigers de coronamaatregelen wel respecteerden. “We moeten de reizigers een pluim geven want we hebben slechts één reiziger moeten beboeten. Hij moest 250 euro betalen omdat hij geen mondmasker droeg”, klinkt het bij de politie. “We hopen dat iedereen dat ook effectief kan volhouden.”
 1. De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewinkel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”
  Wuustwezel

  De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewin­kel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”

  De Groene Boerderij in Wuustwezel wil de eerste verjaardag van de hoevewinkel op een originele manier vieren. Wie het gewicht kan raden van de mascotte Bert, maakt kans op een vooral smaakvolle prijs. De Groene Boerderij is een volledig biologisch bedrijf waar varkens nog mogen rondlopen. Bevallen doen de zeugen ook niet in een kooi, maar in een omgeving waar ze veel bewegingsruimte hebben. “De overschakeling vijftien jaar geleden hebben we ons nooit beklaagd”, zegt zaakvoerder Raf Francken.