Wout Van Aert op de editie van de Azencross van 2019.
Volledig scherm
Wout Van Aert op de editie van de Azencross van 2019. © BELGA

Gemeente en Golazo schrappen Azencross in Loenhout, Herentals neemt plaats in op de kalender

LoenhoutDe gemeente Wuustwezel en Golazo Sports hebben samen besloten om de Azencross in Loenhout te annuleren. De plaats in de kalender van de X²O Badkamers Trofee wordt ingenomen door Herentals op het domein van Sport Vlaanderen. Volgens de gemeente is het niet veilig genoeg om eind december in Loenhout de Azencross te laten doorgaan.

 1. Café De Rijkswacht pleit voor duidelijkheid van overheid over heropening van horeca: “Het is belangrijk om ergens naartoe te kunnen werken”
  PREMIUM
  hoogstraten

  Café De Rijkswacht pleit voor duidelijk­heid van overheid over heropening van horeca: “Het is belangrijk om ergens naartoe te kunnen werken”

  Pieter Servaes, kroegbaas van café De Rijkswacht in Hoogstraten, ziet nog een waterkansje voor een heropening van de horeca dit jaar. “Als de cijfers goed genoeg zijn en we op een redelijk normale manier kunnen opengaan, dan denk ik dat dat moet kunnen”, aldus Servaes, die ook voor duidelijkheid van de overheid pleit. “Het is belangrijk om ergens naartoe te kunnen werken.”
 2. Prachtig staaltje creativiteit maar BMX’ers moeten zelfgebouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”
  PREMIUM
  Ravels

  Prachtig staaltje creativi­teit maar BMX’ers moeten zelfge­bouwd parcours afbreken: “Anders dwangsom tot 100 euro per dag”

  Maandenlang hebben ze er met zes BMX’ers aan gewerkt. Nu hebben ze nog tot het einde van het jaar om hun prachtig freestyle parcours af te breken. Anders moeten ze een dwangsom tot 100 euro per dag betalen aan het Agentschap Natuur en Bos. “Ongelooflijk. We hebben dit stukje grond zelf gekocht en het bos in ere hersteld. Hier steken meer dan 1.300 werkuren in. Dit is een ramp voor de BMX-wereld in België”, zegt David Hermans.
 1. DJ Jan V. ligt net als zijn collega’s al acht maanden stil: “Ik denk nu al aan de eerste plaat die ik ga draaien wanneer het weer mag... die moet er ‘boenk’ opzitten”
  Antwerpen/Wommelgem/Hoogstraten

  DJ Jan V. ligt net als zijn collega’s al acht maanden stil: “Ik denk nu al aan de eerste plaat die ik ga draaien wanneer het weer mag... die moet er ‘boenk’ opzitten”

  Ze worden soms vergeten, maar ook rond dj’s is het al sinds maart heel stil. Acht maanden hebben ze nauwelijks achter een draaitafel kunnen staan, dus de hunker is groot. Ook dj Jan V. uit Wommelgem moet op de tanden bijten, al kan hij dit weekend wel even gaan draaien aan de afhaal van Black Smoke in Antwerpen. “We missen het enorm, maar we hebben er ook begrip voor. Ons respect voor de mensen in de zorg is enorm”, verzekert Jan V. “En aan alle collega’s: hou vol.”
 2. De Kalmthoutse Heide is dezer dagen drukker dan de Meir: honderden wandelaars overrompelen natuurgebied
  Kalmthout

  De Kalmthout­se Heide is dezer dagen drukker dan de Meir: honderden wandelaars overrompe­len natuurge­bied

  Het stralende herfstweer zorgde donderdag voor een volkstoeloop op het Grenspark Kalmthoutse Heide in Kalmthout. Een wandeling in dit unieke natuurlandschap kon bezoekers ondanks de lockdown dan toch nog iets van vertier bieden in de verlengde herfstvakantie. “We komen genieten van het zonnetje”, vertelt het jonge koppeltje Lisa (22) uit Deurne en Dittmar (22) uit Waregem.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den