Schepen Sus Vissers (CD&V) met zijn lichtplan bij een van de 3.300 lichtpunten in de gemeente.
Volledig scherm
Schepen Sus Vissers (CD&V) met zijn lichtplan bij een van de 3.300 lichtpunten in de gemeente.

Gemeente doet licht (beetje) uit

WUUSTWEZELDe gemeente gaat vanaf midden april de straatverlichting op heel wat plaatsen tussen 23 en 6 uur 's morgens doven. Het levert de gemeente jaarlijks een besparing op van zo'n 80.000 euro. De schepen is samen met zijn dienst de 3.300 lichtpunten een voor een gaan bekijken. "We zetten absoluut niet de hele gemeente in het donker."

  1. Lockdown in Nederland verontrust Hoogstraten voorlopig niet: “Maar laat ons alsjeblieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    Lockdown in Nederland verontrust Hoogstra­ten voorlopig niet: “Maar laat ons alsje­blieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”

    Overal mondmaskers, de horecazaken dicht en winkels mogen na 20 uur niet meer open zijn. Dat is de beslissing die de Nederlandse regering dinsdagavond heeft genomen in de strijd tegen het indijken van de stijgende coronacijfers. In Hoogstraten vrezen ze niet meteen een stormloop op de horeca, maar burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leef) heeft wel begrip voor de maatregelen. In de Kempen leeft wel het idee: deze week komen er nog strengere maatregelen, maar de grenzen mogen niet meer dicht.