Geen wekelijkse afvalophaling in 2017

 1. De coronacijfers in Wuustwezel van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van zondag 11 oktober

  In Wuustwezel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 30 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wuustwezel op 141 te liggen. Omdat Wuustwezel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Kokomo mag niet openen als hamburgerrestaurant: “Dan sluiten we de boel helemaal, want als café sluiten om 23 uur is niet rendabel”
  PREMIUM

  Kokomo mag niet openen als hamburger­res­tau­rant: “Dan sluiten we de boel helemaal, want als café sluiten om 23 uur is niet rendabel”

  De jongerenkroeg Kokomo City in Hoogstraten gaat tijdelijk dicht. De uitbaters wilden het café omvormen tot hamburgerbar naar aanleiding van het nieuwe sluitingsuur voor cafés, maar ze kregen gisteren van de burgemeester te horen dat dat niet mag. «Een zware opdoffer, maar op deze manier is het niet rendabel voor ons», zuchten de uitbaters.
 3. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. Buren krijgen dove Wout (6) op bezoek bij hun les Vlaamse Gebarentaal: “Ik ken al wel het gebaar voor steppen”
  PREMIUM

  Buren krijgen dove Wout (6) op bezoek bij hun les Vlaamse Gebaren­taal: “Ik ken al wel het gebaar voor steppen”

  Een tweede groep van 18 deelnemers heeft woensdagavond haar eerste les van de cursus gebarentaal gekregen in Wuustwezel. Die kwam er toen een aantal buren lieten weten dat ze wilden kunnen communiceren met de 6-jarige Wout uit Wuustwezel, die doof geboren werd. Ook Wout zelf kwam met zijn mama, papa en zusje een kijkje nemen op de start van de lessenreeks. Wat de vrolijke jongen ervan vindt dat buren en familie dit voor hem willen doen? “Heel leuk!”, gebaart hij.