Een beeld van afgelopen zomer: een grenscontrole op de E19 in Meer.
Volledig scherm
Een beeld van afgelopen zomer: een grenscontrole op de E19 in Meer. © Peter Vanderveken

Einde van de kerstvakantie, maar geen grenscontroles te bespeuren in de grensregio met Nederland

Essen/Hoogstraten/WuustwezelHoewel de federale regering enkele dagen geleden nog aankondigde dat er meer grenscontroles zouden moeten plaatsvinden om een verdere verspreiding van het coronavirus en mogelijk de meer besmettelijke variant ervan tegen te gaan, bleef het op de Kempense wegen opvallend stil. “We hebben ook geen richtlijnen gekregen”, aldus enkele burgemeesters in de grensstreek.

 1. “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenmaker van zijn 14de tot zijn 91ste
  PREMIUM
  Kalmthout

  “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenma­ker van zijn 14de tot zijn 91ste

  Victor Van Alphen (95), ’s lands bekendste schoenmaker, is overleden. Tot vier jaar geleden, tot zijn 91ste(!), kroop hij nog regelmatig achter zijn leest. Hij was de laatste telg van de schoenmakersfamilie Van Alphen die héél Kalmthout en omstreken van opgelapte schoenen heeft voorzien. Een stielman zoals ze er nog weinig maken. Een eerbetoon aan de man die eeuwig schoenmaker leek te blijven.
 2. Beklaagden vragen vrijspraak voor groepsverkrachting: “Ze trok na 10 minuten zelf haar blouse uit”
  PREMIUM
  Antwerpen
  1

  Beklaagden vragen vrijspraak voor groepsver­krach­ting: “Ze trok na 10 minuten zelf haar blouse uit”

  Een jonge escorte beschuldigt vijf mannen van groepsverkrachting tijdens een homeparty. De beklaagden zijn het hiermee niet eens en spreken over seks met wederzijdse toestemming. Het slachtoffer zou hen beschuldigd hebben uit wraak nadat ze bestolen was. Vandaag kregen de verdachten een laatste woord in de Antwerpse correctionele rechtbank. “Ik vind het spijtig dat we hier zitten want er is absoluut nooit een verkrachting gebeurd.”
 1. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel

 2. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'