Aan de Dijkweg in Loenhout werden meer dan honderd bomen en zeshonderd struiken aangeplant.
Volledig scherm
Aan de Dijkweg in Loenhout werden meer dan honderd bomen en zeshonderd struiken aangeplant. © Toon Verheijen

Eerste boomplantactie meteen goed voor 100 bomen en 600 struiken

Leerlingen van ’t Blokje in Loenhout trokken woensdag naar de omgeving van de Dijkweg om er samen met schepenen Sus Vissers en Kris Van Looveren (beiden CD&V) en arbeiders van de technische dienst de laatste hand te leggen aan een boomplantactie. De voorbije dagen werden er immers 100 bomen en 600 struikenaangeplant.

 1. De coronacijfers in Wuustwezel van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van zondag 11 oktober

  In Wuustwezel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 30 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wuustwezel op 141 te liggen. Omdat Wuustwezel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Wuustwezel van zondag 18 oktober

  De coronacij­fers in Wuustwezel van zondag 18 oktober

  In Wuustwezel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 50 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wuustwezel komt dat getal nu op 236 te liggen. Wuustwezel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

  Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.