Schapen worden dikwijls ingezet om de biodiversiteit van heideland te bevorderen (archiefbeeld).
Volledig scherm
Schapen worden dikwijls ingezet om de biodiversiteit van heideland te bevorderen (archiefbeeld). © ANP

Driehonderd schapen moeten licht ontvlambaar pijpenstrootje bestrijden op Groot Schietveld

GROOT SCHIETVELDHet pijpenstrootje. Al jaar en dag de grote boosdoener bij grote heidebranden. Zo ook bij de grote brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld een maand geleden in Wuustwezel en Brecht. Een leger van driehonderd schapen wordt ingezet om het pijpenstrootje te bestrijden en de biodiversiteit op het domein te bevorderen. “We willen snel opschalen naar duizend dieren.”

 1. HUIZENJACHT. Stadje met smaak Hoogstraten: “Boven de 400.000 euro vind je een afgewerkte woning”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  HUIZEN­JACHT. Stadje met smaak Hoogstra­ten: “Boven de 400.000 euro vind je een afgewerkte woning”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op huizenjacht. Deze week kijken we rond in het centrum van Hoogstraten. Wat heb je in deze grensgemeente voor welke prijs? “Voor wie iets heel speciaal wil, hebben we zelfs een gerenoveerde molen te koop staan.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Nieuwe burgerbeweging ‘ToeKAMPelijk’ vraagt Groot Schietveld meer open te stellen: “Tot 2020 was er goed nabuurschap, daarna niet meer”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Nieuwe burgerbewe­ging ‘ToeKAMPe­lijk’ vraagt Groot Schietveld meer open te stellen: “Tot 2020 was er goed nabuur­schap, daarna niet meer”

  Een groep bezorgde en geëngageerde burgers van Wuustwezel en Brecht hebben zich verenigd in de groep ‘ToeKAMPelijk’ op sociale media. Ze doen daarmee een oproep naar Defensie om het militaire domein meer open te stellen. Binnenkort starten ze ook een petitie op om hun vragen kracht bij te zetten. “De geschiedenis heeft geleerd dat muren bouwen om grenzen te scheiden geen oplossing is. Laat ons samen zorgen voor het kamp.”